Neovisni novinarski portal
3.3.2021.
POLITIKA
Dogradonačelnik Knina Nikola Blažević: Plaćeno je 80.000, a ne milijun kuna

Dogradonačelnik Knina Nikola Blažević:
Plaćeno je 80.000, a ne milijun kuna

Odgovarajući na optužbe Ivana Klarina i Mirka Antunovića zamjenik kninske gradonačelnice pozvao je SDP-ovce dođu u gradsku upravu kad ih nešto zanima, a ne da informacije uzimaju s ulice i onda na njima pokušavaju prikupiti jeftine političke poene.

Odgovarajući na prozivke SDP-a o penalima u iznosu od milijun kuna koje Grad Knin plaća zbog nepoštivanja sudske odluke i propuštanja sanacije zemljišta PZ Orlovača, kninski dogradonačelnik Nikola Blažević je predsjedniku šibensko-kninske Županijske organizacije SDP-a Ivanu Klarinu i predsjedniku kninske Gradske organizacije SDP-a Mirku Antunoviću poručio neka dođu u gradsku upravu kad ih nešto zanima, a ne da informacije uzimaju s ulice i onda na njima pokušavaju prikupiti jeftine političke poene.  Knin - Krka

Gradonačelnica Knina Josipa Rimac je na putu, pa je na prozivke Ivana Klarina i Mirka Antunovića odgovorio njen zamjenik Nikola Blažević.

– Nije istina da 4,5 godine ne postupamo po pravomoćnoj presudi kojom nam je naložena sanacija zemljišta na PZ Orlovača i da ćemo zbog do Nove godine platiti milijun kuna.  Istina je da je donesena presuda po kojoj Grad Knin i Komunalno poduzeće imaju platiti ukupno 10.000 kuna penala mjesečno, odnosno pet tisuća za Grad i toliko za komunalno poduzeće.  Presuda koja nalaže sanaciju pravomoćna je mnogo kraće nego što to govore Klarin i Antunović, tako da je s računa Grada u tu svrhu do sada uplaćeno 40.000 kuna i isto toliko s računa Komunalnog poduzeća. Zato bih molio predstavnike SDP-a da dođu u gradsku upravu kad ih nešto zanima, a ne da informacije uzimaju s ulice i onda na njima pokušavaju prikupiti jeftine političke poene – rekao nam je Blažević.

Zamjenik gradonačelnice Knina kaže da su poduzete radnje za sanaciju zemljišta PZ Orlovača.

– Iako smo neslužbeno dobili informaciju da PZ Orlovači više odgovara da plaćamo penale nego da pristupimo sanaciji, upravo čekamo dopuštenje zadruge da možemo pristupiti na njihovo zemljište i početi s provođenjem sudske odluke – rekao je Blažević.

Gradonačelnica Knina se vraća u ured prekosutra, kada se očekuje i njeno očitovanje o optužbama.

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI