Neovisni novinarski portal
4.3.2021.
POLITIKA
Andrea Zlata Violić (Foto: Hrvoslav Pavić)

Andrea Zlatar Violić:
Idemo u projekt tvrđave sv. Nikole

Andrea Zlata Violić (Foto: Hrvoslav Pavić)

Ministrica kulture u Šibeniku je boravila dan nakon što je tvrđava sv. Mihovila dobila HTZ-ovu nagradu ‘Kulturna atrakcija godine’.

Andrea Zlata Violić (Foto: Hrvoslav Pavić)

Andrea Zlata Violić (Foto: Hrvoslav Pavić)

„Gledajući Šibensko-kninsku županiju, a posebno grad Šibenik, možemo doista reći da svaka stvar koja je pokrenuta, služi interesima građana i prepoznata je kao inovativna. Od tvrđave sv. Mihovila, koja je jučer dobila najprestižniju moguću nagradu za kombinaciju turističko-kulturnog događaja, pa do činjenice da kino Odeon ide svojim putem, a tu je i nedavno otvaranje inovativnog Urbanog centra“, rekla je ministrica Zlatar Violić na tiskovnoj konferenciji na kojoj su istaknuti HNS-ovci predstavili Petra Mišuru, novoizabranog predsjednika HNS-a Šibensko-kninske županije.
Kada odlučujemo koji su projekti važni, u Ministarstvu kulture ne mislimo samo na one najveće, onih pet ili šest koji su i po logici stvari prepoznati kao nacionalni, već prepoznajemo one projekte koji su važni na lokalnoj razini i koji se nikada ne bi mogli ostvariti bez podrške središnje vlasti“, rekla je Zlatar Violić. “Jednako tako, u Šibeniku idemo na projekt sv. Nikole, i to od onog momenta kada bude riješeno pitanje davanja prava korištenja Gradu Šibeniku, te kada budemo mogli ostvariti europski projekt.”
„Šibenik je više od desetljeća bio nekako sa strane, ‘jeli’ su ga veći gradovi. No, taj ‘nedostatak’ mu sada daje šansu da uđe u utrku, u kojoj zapravo već i jest, te da iz toga izvuće prednost jer nije poharan nekim velikim neuspjesima“, poručila je ministrica.
(foto: TZ: Šibenik)

(foto: TZ: Šibenik)

 

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI