Neovisni novinarski portal
24.9.2021.
EKOLOGIJA
Vodovod je spreman sudjelovati u sanaciji zagađenja u bivšoj Tvornici aluminija Lozovac

Vodovod je spreman sudjelovati u sanaciji zagađenja u bivšoj Tvornici aluminija Lozovac

Dok iz Ivanala pokušavaju umiriti javnost i tvrde da njihova ugašena Tvornica u Lozovcu nije, niti će ikad biti ekološka bomba, Vodovod i odvodnja d.o.o. Šibenik uzvraća zabrinjavajućim demantijem. Javnosti su poslali niz fotografija tvornice koje pokazuju da nekoliko stotina metara od vodocrpilišta Jaruga i dalje prijeti zagađenje i time demantiraju tvrdnje vlasnika Ivanala Marka Ivanovića da je ‘baš svaka potencijalna opasnost po okoliš na vrijeme sanirana’.Tvornica aluminija lozovac (Foto Vodovod i odvodnja d.o.o (1)   

Očitovanje iz ureda direktora Vodovoda i odvodnje d. o. o. prenosimo u cijelosti:

Slijedom novinskih napisa i izjave gospodina Ivanovića od 19. rujna 2014 u svezi nedavnog onečišćenja vode, Vodovod i odvodnja d.o.o.Šibenik dostavlja očitovanje.

Nedavno onečišćenje izvorišta u Jarugi izazvalo je reakcije pojedinih javnih djelatnika i ostalih građana među kojima i gospodina Marka Ivanovića, vlasnika bivše tvornice Ivanal na Lozovcu. U svojoj izjavi na konferenciji za novinare u tvrtki Ivanal na Podima, dana 19. rujna 2014., gospodin Ivanović tvrdi da tvornica na Lozovcu ne predstavlja opasnost po okoliš, iako neposredni uvid u stanje na navedenom području stvara drugačije mišljenje. Trgovačko društvo Vodovod i odvodnja d.o.o. Šibenik ima zakonsku i moralnu obavezu isporučiti čistu vodu svojim potrošačima što je i činilo u svojih 135 godina postojanja. Stoga smo mišljenja da se umjesto prebacivanja odgovornosti i osuđivanja treba pozabaviti sanacijom mogućeg uzroka onečišćenja s područja bivše tvornice IVANAL na Lozovcu (vidljivo iz fotografija u nastavku teksta).
Vodovod i odvodnja d.o.o. Šibenik nema namjeru osuđivati tvrtku IVANAL već je zbog zajedničkog interesa i brige za okoliš te zdravlje stanovništva, spremno sudjelovati u sanaciji onečišćenog područja kako bi što prije otklonili nastalo onečišćenje te poziva sve zainteresirane strane da odmah sjednu za zajednički stol i pronađu rješenje za spriječavanje ovakvih incidenata.Tvornica aluminija lozovac (Foto Vodovod i odvodnja d.o.o (4) Tvornica aluminija lozovac (Foto Vodovod i odvodnja d.o.o (3) Tvornica aluminija lozovac (Foto Vodovod i odvodnja d.o.o (2) 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI