Neovisni novinarski portal
18.6.2021.
POLITIKA
Ponovo prolongirano otvaranje gata Vrulje, ovaj put za kraj listopada

Ponovo prolongirano otvaranje gata Vrulje, ovaj put za kraj listopada

Rekonstruirani gat Vrulje trebao je još u nedjelju (28.rujna) biti svečano otvoren u nazočnosti najviših dužnosnika među kojima i predsjednika države Ive Josipovića i premijera Zorana Milanovića, međutim kako Uporabna dozvola još nije stigla na adresu Državne lučke uprave, uslijedila još jedna u nizu prolongacija svečanog otvaranja.

snimila : J. K.

Joško Šupe, ravnatelj Državne lučke uprave uvjerava nas kako su svi radovi okončani i što se tiče njih nikakvih problema nema.
– Završetak radova uredno smo prijavili resornom Ministarstvu građevinarstva, kako to, inače slijedi po uhodanoj proceduri, međutim dozvola se još nije napisala. Prije dobijanja Uporabne dozvole iz Zagreba nam treba stići obavijest o dolasku predstavnika Ministarstva na teren, tj. u Šibenik, nakon čega bi trebao biti ispisan ključni dokument bez kojeg nema svečanog otvaranja, pojašnjava nam Šupe uvjeravajući nas kako je sve zapelo na problemima tehničke naravi.
Na naš upit jesu li predstavnici Ministarstva najavili svoj dolazak u Šibenik, Šupe odgovara niječno što znači da će proteći još nekoliko tjedana prije konačnog uručenja glavnog dokumenta. Novi termin svečanosti, treći po redu, najvjerovatnije će uslijediti tek koncem listopada, oprezno će ovaj put s najavom ravnatelj Šupe. To što nam je Lučka  kapetanija izdala privremenu suglasnost za odvijanje prometa govori da smo posao završili kako treba, domeće Šupe.
Joško Šupe, ravnatelj Državne lučke uprave, snimila : J. K.

Joško Šupe, ravnatelj Državne lučke uprave, snimila : J. K.

Kad smo sredinom ovog ljeta obišli gradilište gata Vrulje koje je bilo u završnoj fazi Šupe je odgodu najave kolovoškog svečanog otvaranja koja je bila pomaknuta na 28. rujna, obrazložio-životom i njegovim tijekovima. Morali su, obrazložio je, uvažavati i uskladiti ritam gradnje s plovidbenim redom brodova na kružnim putovanjima, trajektima, teretnim prometom i prometom u mirovanju- parkingom. Na uštrb prekoračenja roka išli su na sigurnost u svim segmentima zbog čega su radovi kasnili. Naš je cilj realizirati projekt odličnosti i izvrsnosti kakav Šibenik zaslužuje, govorio nam je Šupe koji u činjenici višemjesečnog kašnjenja radova nije vidio nikakav problem.
Višemjesečno produženje rokova završetka projekta, uvjerava, nije promijenilo dogovorenu cijenu radova, a ona ukupno „teži“ 10 milijuna eura koje je dala Europska banka za obnovu i razvoj. Država je „uskočila“ izdavši garanciju.

snimila : J. K.

Rekontsruirani gat Vrulje Šibeniku je donio 500 metara nove uređene obale za prihvat plovila međunarodnog i domaćeg putničkog prijevoza, te kruzera veličine do 260 metara. Uređeno je parkiralište koje će u toj funkciji ostati samo do početka realizacije projekta izgradnje zgrade lučkog terminala. Oko parkirališnog prostora uređen je hortikulturalni dio, a gat je dobio i novu šetnice sa odgovarajućom rasvjetom. Dio platoa uređen je za potrebe putnika koji čekaju na ukrcaj.

 

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI