Neovisni novinarski portal
20.4.2021.
KULTURA
Muškarac u haljini opet ispred šibenske katedrale: Nije Pepeljuga, već dogradonačelnik

Muškarac u haljini opet ispred šibenske katedrale:
Nije Pepeljuga, već dogradonačelnik

‘Igra prijestolja’, trenutačno najprioritetnija produkcija HBO-a, opalila je prvu klapu u Šibeniku. Šibenski dogradonačelnik Danijel Mileta tamo je od ranog jutra…

Igre prijestolja u Šibeniku (Foto H. Pavić) (3)
Danijel Mileta već godinu dana nije statist u svom gradu, budući da je svoju je igru za šibensko prijestolje uspješno okončao. No, za dobar honorar na sve je spreman. Dobro, malo smo nepravedni – sa zarađenih 240 kuna obećao je platiti marendu novinarima jednog prijateljskog nam portala, a i u cijeloj priči oko „Igre prijestolja“ vidi širu sliku: „Žao mi je što se danas turisti neće moći približiti katedrali, no ovako će je moći vidjeti puno više ljudi diljem svijeta. Ovo je veliki dobitak za Šibenik, statirao bih i da se ne plaća.“
Mileta je uzeo slobodan dan, od rane zore je na setu, a u pauzi snimanja priznao nam je da ne zna točno o čemu se radi u sceni u kojoj sudjeluje: „Ovo je tek jedan detalj, što se ustvari događa između katedrale i Vijećnice moći ću povezati tek kad vidim gotov proizvod. Uostalom, potpisali smo da ne smijemo pričati o snimanju, pa vam ništa ni ne smijem reći“, kazao nam je šibenski dogradonačelnik, kojega je produkcija HBO-a prisilila da na jedan dan bude običan pučanin. „Dinamično je od ranog jutra, snimaju se razne scene, stalno se nešto događa“, oprezno nam je priopćio na kraju.
Katedrala sv. Jakova već će sutra biti dostupna turistima, jer se setovi „Igre prijestolja“ premještaju na tvrđave sv. Ivana i sv. Nikole.

Fotografije: TRIS/H. Pavić.

Igre prijestolja u Šibeniku (Foto H. Pavić) (13) Igre prijestolja u Šibeniku (Foto H. Pavić) (12) Igre prijestolja u Šibeniku (Foto H. Pavić) (11) Igre prijestolja u Šibeniku (Foto H. Pavić) (10) Igre prijestolja u Šibeniku (Foto H. Pavić) (9) Igre prijestolja u Šibeniku (Foto H. Pavić) (8) Igre prijestolja u Šibeniku (Foto H. Pavić) (7) Igre prijestolja u Šibeniku (Foto H. Pavić) (6) Igre prijestolja u Šibeniku (Foto H. Pavić) (5) Igre prijestolja u Šibeniku (Foto H. Pavić) (4) Igre prijestolja u Šibeniku (Foto H. Pavić) (2) Igre prijestolja u Šibeniku (Foto H. Pavić) (1)
Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI