Neovisni novinarski portal
25.2.2021.
Sport
U nedjelju kreće drugi triatlon ‘Tutaforca’ u Šibeniku

U nedjelju kreće drugi triatlon ‘Tutaforca’ u Šibeniku

Na triatlon su dobrodošli i amateri i profesionalci, i djeca i odrasli, i muškarci i žene – svi zaljubljenici u sportski život.

triatlon

Društvo sportske rekreacije “Sport za sve – 08 Forca Šibenik” organizira drugi šibenski gradski triatlon pod nazivom “Tutaforca”, koji će biti održan u nedjelju, 31. kolovoza. Na triatlon su dobrodošli i amateri i profesionalci, i djeca i odrasli, i muškarci i žene – svi zaljubljenici u sportski život.

„Cilj manifestacije je promoviranje zdravog života, ali i ljepota grada Šibenika i njegovih kulturno-društvenih elemenata. Osim toga, na ovaj način želi se pokazati i djelovanje društva 08 Forca koje se reflektira kroz sportsku rekreaciju, a koja je u svakodnevici sve više zapostavljena, sve potrebnija i zaslužuje da se ukomponira u način življenja svih građana Šibenika“, tvrde organizatori.

Utrka počinje plivačkom etapom na šibenskoj rivi u 17 sati, odnosno skokom s mula Krke. Natjecatelji će plivati dionicu dugu 920 metara – od mula Krke prema Veslačkom klubu Krka, s izlaskom na ponton VK Krka. Sljedeća je na redu biciklistička etapa, duga 15 kilometara. Trkačka etapa, duga tri kilometra, a koja starta kod trafike na početku rive, bit će označena smjernicama u dužini od 2/3 kilometra i to u cijelosti u staroj gradskoj jezgri. Predviđeno vrijeme trajanja triatlona je između 45 i 120 minuta.

Okupljanje pred natjecanje započet će u 16 sati ispred caffe bara ‘S Naomi’ u Docu, gdje će se vršiti prijave za sudjelovanje i davati potrebne informacije. Kotizacija za sudjelovanje iznosi 70 kuna po sudioniku koji odrađuje cijeli triatlon, a 150 kuna za tročlanu ekipu.

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI