Neovisni novinarski portal
15.6.2021.
SCENA / UKRATKO
Počinju Večeri dalmatinske šansone: Ove godine je izvrsna atmosfera, a i kiša će nas zaobići…

Počinju Večeri dalmatinske šansone:
Ove godine je izvrsna atmosfera, a i kiša će nas zaobići…

Večeri dalmatinske šansone - konferencija za novinare (Foto H. Pavić (1)

 – Ovo je festival koji je pokretao trendove. Sjetimo se samo kako je on zapravo pokrenuo ponovnu afirmaciju dalmatinskih klapa, te ih je izvukao na pozornice iz kalelargi i s  malih trgova – ustvrdila je Klaudija Čular iz diskografske kuće Croatia Records  na konferenciji za novinare u Dalmatinskom selu u Solarisu  uoči 17. Večeri dalmatinske šansone, festivala koji večeras u 21 sat počinje na Trgu Republike Hrvatske, između katedrale sv. Jakova i Gradske vijećnice.

Seriji pohvala pridružio se i lakoglazbeni pjevač Giuliano riječima:  Ovo je najbolji festival u državi. Jedini ima tradiciju kvalitete. Posebno oduševljenje Šibenikom i ambijentom festivala  je u ime ženskog banda The Frajle iz Vojvodine iskazala Marija Mirković,  pjevačica četveročlane ženske grupe The Frajle iz Novog Sada.
– Sljedeće godine sigurno dolazimo sa svojom pjesmom, možda nekim dalmatinskim tangom – kazala je The Frajla, a onda je kratko zapjevala s direktorom festivala Brankom Viljcem dio iz pjesme Đorđa Balaševića.
Večeri dalmatinske šansone - konferencija za novinare (Foto H. Pavić (2)
– Ove godine je doista izvrsna atmosfera, mediji nas izvrsno prate, publika traži karte kojih više nema, a i kiša će nas zaobići – ustvrdio je Branko Viljac, s čime se složio i umjetnički direktor Dušan Šarac.
U svakom slučaju, večeras je na redu Večer internacionalnih skladbi, a sutra Večer novih skladbi, na kojoj će nastupiti čak 25 izvođača..
– Ima ih dosta, no nismo imali srca nikoga s dobrim pjesmama  odbiti – ustvrdio je Šarac, a onda je predstavljen i CD s pjesmama ovogodišnjeg festivala.
Podrobnije o festivalu proičitajte na TRIS-u.  

Večeri dalmatinske šansone - konferencija za novinare (Foto H. Pavić (4)

Tags:

VEZANE VIJESTI