Neovisni novinarski portal
29.3.2024.
IZDVOJENO / POLITIKA
Na izvoru rijeke Čikole – Woodstock Dalmatinske zagore!

Na izvoru rijeke Čikole – Woodstock Dalmatinske zagore!

 U Zagoru na izvor rijeke Čikole, prema procjenama policije i organizatora, do 20 sati, slilo se izmeđi 60 i 100 tisuća posjetitelja.Čavoglave 2014. (Foto H. Pavić) (11)

Unatoč lošoj vremenskoj prognozi i kiši koja je sve seoske livade pretvorila u kaljužu, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti u Čavoglave je doveo rijeke i rijeke automobila registarskih pločica iz čitave Hrvatske i Europe. Stizali su svim prometnim pravcima. Međutim, posebnih gužvi nije bilo.  Već 11 godina za redom Marko Perković Thompson u svoje selo dovede dobar dio domovinske i iseljene Hrvatske. Slije se tu svakojakog svijeta. Poznatog i nepoznatog. Slavnog i osuđeničkog…

Na narodnoj veselici ove godine, uz domaćina i njegove kumove Miroslava Škoru i Matu Bulića, za dobro raspoloženje zadužena je i Opća opasnost. U iščekivanju koncerta hitna pomoć je intervenirala 11 , a policija devet puta. Prekršajno je prijavljen jedan prodavač ‘nepoćudnih suvenira’, šest djevojaka i momaka koji su vijorili zastave s istaknutim ‘U’, te dvojica koji su omalovažavali policajce. Proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti u Čavoglavama uglavnom je bez incidenata . Remeti je tek blato, dim s ražnja i roštilja, ali ćuti se i dim marihuane. Spretni prodavači ponudu su obogatili i energetskim napicima s ekstraktom konoplje.

Čavoglave 2014. (Foto H. Pavić) (34)

Meni je klasičan, kao na svakom derneku. Kilogram janjetine košta 200 kuna, prasetina 120. Kava je 10 kuna, sok i pivo od pola litre 15. Kad vide novinske akreditacije, prodavači izdaju fiskalni račun.

Ove godine Thompsonu su gosti bili šibenski biskup Ante Ivas i čelnica inicijative ‘U ime obitelji’ Željka Markić, s kojima je nakon bikerskog deilea sjedio u dvorištu svoje kuće, ali i prošetao kroz selo do crkve. U domu Thompsonovih je bio i nedavno oslobođeni haški uznik Dario Kordić, ali je nakon mise otišao u Podstranu posjetiti prijatelja Mirka Čondića.

Kako je to u Čavoglavama izgledalo uoči početka koncerta pogledajte u fotogaleriji:

[wzslider]

 

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI