Neovisni novinarski portal
20.6.2021.
POLITIKA
Kninski SDP o proslavi i zviždanju: Naručiteljem događanja naroda smatramo HDZ…

Kninski SDP o proslavi i zviždanju:
Naručiteljem događanja naroda smatramo HDZ…

- Po drugi put uzastopno prilikom proslave VRO „Oluja“ bačena je ljaga na najplemenitije supstance društva. Bačena je ljaga na proslavu oslobođenja, bačena je ljaga na odavanje počasti najzaslužnijima za oslobođenje- kažu u SDP-u.
S jučerašnje 'proslave' u Kninu (foto H. Pavić)

S jučerašnje ‘proslave’ u Kninu (foto H. Pavić)

O jučerašnjim zbivanjima u Kninu priopćenjem se  oglasio i kninski SDP.

– Po drugi put uzastopno prilikom proslave VRO „Oluja“ bačena je ljaga na najplemenitije supstance društva. Bačena je ljaga na proslavu oslobođenja, bačena je ljaga na odavanje počasti najzaslužnijima za oslobođenje. Svakom zviždaču i bukaču, koji su nastojali onemogućiti premijera i predsjednika u održavanju prigodnih govora, savršeno je jasno da proslava obljetnice „Oluje“ nije ni mjesto niti vrijeme za bjesomučno negodovanje. Stoga, ocjenjujemo da se radi o organiziranom „događanju naroda“, svojevrsnom stjecanju legitimiteta za nastavak krajnje nečasnih postupaka  –  Mirko Antunović,  predsjednik Gradskog odbora SDP-a u Kninu.

– Naručiteljem i organizatorom tih „događanja naroda“, bez ikakve ograde smatramo HDZ, osuđenu kriminalnu organizaciju, koja barbarogenijski iz dana u dan prelazi sve granice, urušava društvene i ustavne vrijednosti te se izruguje sa moralom, živima i mrtvima. Takve HDZ-ove postupke držimo krajnje nedemokratskim i neprihvatljivim. Kninskoj proslavi ne trebaju ni domaći niti uvozni bukači ni zviždači. Tomu jednostavno nema mjesta, to se ne priliči. Kninu i kninskoj proslavi treba dignitet, Kninu treba dostojanstveno komemoriranje i dostojanstvena proslava slobode. Po mnogim odrednicama Knin je pluralna sredina. Stoga su u Knin uvijek dobrodošli oni koji njeguju vrijednosti slobode, demokratičnosti i tolerancije. Zagovor slobode, demokratičnosti i tolerancije jamstvo je dostojanstvenoj proslavi i boljem životu u Kninu – zaključuje Antunović iz SDP-a.
Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI