Neovisni novinarski portal
24.6.2021.
KULTURA / POLITIKA / UKRATKO
Priopćenje HSP AS o Azimutu: ‘Mračne sile se ne mogu pomiriti s Državom Hrvatskom stvorenom na žrtvi i krvlju hrvatskog naroda’

Priopćenje HSP AS o Azimutu:
‘Mračne sile se ne mogu pomiriti s Državom Hrvatskom stvorenom na žrtvi i krvlju hrvatskog naroda’

HSP AS (Foto facebook) (1)

Šibensko-kninsko Županijsko vijeće Hrvatske stranke prava Ante Starčević se nakon tjedan dana priopćenjem uključilo u javnu raspravu o Azimutu i noćnoj buci kraj katedrale sv. Jakova, nakon što se burna javna polemika oko tog slučaja primirila.  Priopćenje HSP-a AS prenosimo jer je ta stranka dio koalicije HDZ-HSP dr. Ante Starčevića koja je na vlasti u Gradu Šibeniku, čime je dobila mjesto jednog zamjenika gradonačelnika, kao i resor  kulture, sporta i društvenih djelatnosti. Evo ga stoga u cijelosti, potpisanog sa- Županijsko vijeće, HSP-AS Šibensko – kninske županije.

 Županijsko vijeće Hrvatske Stranke Prava dr. Ante Starčević, Šibensko – kninske županije, rukovodeći se svojim statutom i programskim načelima, oštro osuđuje bezobzirne i neutemeljene napade na mons. Antu Ivasa i cjelokupnu Katoličku Crkvu, kako u gradu Šibeniku tako i cjelokupnoj Šibenskoj biskupiji, koji su za cilj imali blaćenje i diskreditaciju samog oca biskupa i svih svećenika, redovnica, redovnika i vjerničkog puka Šibenske biskupije.
Skrivajući se iza ispraznih pamfleta o toleranciji ti „napadači“ oca biskupa i Katoličku Crkvu poistovjećuju s izrazima „klerofašizam“, „kulturocid“, „katolibani“… što najmanje odgovara jeziku tolerancije, a više jeziku mržnje, netrpeljivosti i diskriminacje na vjerskoj osnovi, u čemu su prepoznatljivi rukopisi iz nekih tamnijih vremena hrvatske povijesti, za koje smo svi uvjereni da bi trebali biti davno iza nas.
Nadalje, smatramo da u gradu Šibeniku postoji i više nego dovoljno kvalitetnih mladih ljudi, te „pomoć“ koja je Gradu pružena od strane izmanipuliranih pojedinaca i skupina nije potrebna, već samo odaje krivu sliku. Te pojedince smatramo produženom rukom mračnih sila koje se ne mogu pomiriti s Državom Hrvatskom stvorenom na žrtvi i krvlju hrvatskog naroda, te zbog svojih frustracija ne biraju ni cilj ni sredstva. Pod maskom kulture i noćnog života napadaju Katoličku Crkvu, jedini branik hrvatske opstojnosti i samostalnosti već 14 stoljeća, a posebno u današnje vrijeme.
Potpuno podržavamo Katoličku Crkvu u Hrvatskoj, a naročito oca biskupa mons. Antu Ivasa, biskupa šibenskog, te aktivnosti oko pomaganja siromašnima preko Caritasa, organizaciji mladih, pokretanja škola, obnove oštećenih crkvi, izgradnje novih, a nadasve zaštiti digniteta Domovinskog rata. Kroz povijest Šibenska biskupija sa svojim biskupima i svećenstvom oduvijek je bila moralna 
vertikala društva, a naročito od trenutka velikosrpske i jugokomunističke agresije 1991. kada je zajedno s hrvatskim braniteljima aktivno sudjelovala u obrani i obnovi Grada i hrvatske države.
Ovakvo huškanje na prosvjede, te kojekakva organiziranja i prijetnje, samo štete gradu Šibeniku, turističkom središtu Dalmacije, a ovakvo vrijeđanje Katoličke Crkve je ravno pogotku u kupolu katedrale sv. Jakova u Rujanskom ratu 1991. godine od protivnika hrvatske slobode i nezavisnosti. S poštovanjem, Županijsko vijeće, HSP-AS Šibensko – kninske županije.
Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI