Neovisni novinarski portal
7.3.2021.
KRONIKA 112 / POLITIKA
Pročelnik šibenske Porezne uprave Željko Vujin (Foto: H. Pavić)

Uskok tvrdi da su Restović i Vujin oštetili proračun RH za 7.000.965 kuna – odbijen zahtjev za određivanje pritvora

Pročelnik šibenske Porezne uprave Željko Vujin (Foto: H. Pavić)

USKOK je donio rješenje o provođenju istrage protiv šefice ispostave Porezne uprave Šibenik Vesne Restović i pročelnika Željka Vujina zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti.

Pročelnik šibenske Porezne uprave Željko Vujin (Foto: H. Pavić)

Pročelnik šibenske Porezne uprave Željko Vujin (Foto: H. Pavić)

– Osnovano se sumnja da su prvookrivljenica, kao voditeljica ispostave Porezne uprave, Područnog ureda Šibenik, Ispostave Šibenik i  drugookrivljenik, kao pročelnika Porezne uprave, Područnog ureda Šibenik, od 13. lipnja do 8. kolovoza 2012. godine u Šibeniku, sukladno dogovoru, u namjeri da sprječe ovrhu novčanih sredstava na poslovnim računima društva Autotransport d.d. Šibenik, nakon što je Porezna uprava, Područni ured Šibenik, Ispostava Šibenik 5. lipnja 2012. godine donijela rješenje o ovrsi pljenidbom i prijenosom novčanih sredstava ovršenika koje ima na računu kod banke, temeljem ovršne isprave radi naplate poreznog duga dužnika društva Autotransport d.d. Šibenik u iznosu od 63.719.288,32 kuna, iako su znali da je navedeno rješenje o ovrsi izvršno, poduzeli radnje kojima su spriječili slanje na provedbu rješenja o ovrsi u Financijsku agenciju. Potom je prvookrivljenica popratni dopis za Financijsku agenciju potpisala tek 8. kolovoza 2012., zbog čega je društvo „Autotransport“ d.d. Šibenik u navedenom razdoblju obavljalo financijske transakcije preko svojih poslovnih računa, te su red prvenstva u prisilnoj naplati preuzeli drugi vjerovnici, na koji način nije ovršen novčani iznos od najmanje 6.963.157,01 kuna. Na opisani način okrivljenici su za navedeni iznos, kao i za iznos kamata na neovršene novčane uplate, oštetili proračun Republike Hrvatske za iznos od najmanje 7.000.965,39 kuna. USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Splitu predložio određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika – stoji u priopćenju Uskoka (POVEZNICA).

Kako neslužbeno saznajemo, sudac istrage nije prihvatio prijedlog Uskoka za određivanje pritvora, pa će se Restović i Vujin braniti sa slobode.

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI