Neovisni novinarski portal
24.9.2021.
KULTURA
Yuppi Yea!!! Tišnjanski rock festival – pun pogodak!

Yuppi Yea!!! Tišnjanski rock festival – pun pogodak!

Prvo izdanje Yupi Yea!!! Free Music Festival održanog  u Tisnom u četvrtak navečer polučilo je potpuni uspjeh: Kost i koža, Ti Ritu Piri Pip, Missing Link i Teški osjećaji unatoč lošoj vremenskoj prognozi doveli su publiku mjesto i držali je na nogama od 21 sat do dva ujutro.

Yuppi Yea Tisno 2014 (Foto H. Pavić) (26)

Jednovečernji festival otvoren je nastupom žestokih i uvijek atraktivnih Kosti i kože. Širok repertoar i kvalitetna izvedba šibenskog cover benda privukli su i prikovali na Rudinu i one koji nisu znali da se tu događa festival. Kad su Kost i koža napunili štekate kafića najvećeg i glavnog tišnjanskog trga originalni ‘Lokalno-instrumentalni sastav’ Ti Ritu Tiri Pip  svojim autorskim izvedbama digao je publiku na noge, što nije bilo nikakvo iznenađenje jer su u Tisnom itekako poznati i slušani. Nije nevažno ni to da su čak trojica članova TRTP-a, (kao i bubnjar Kosti kože) Tišnjani,  ni to da su za za bendom na festival doputovali njihovi vjerni obožavatelji.  Zvuk zadarskog noisabilly benda Missing Link donekle je zbunio publiku zagrijavanu više-manje umjerenom svirkom šibenskih prethodnika, ali pokazalo se da žestoki zvuk lokalno nepoznatih zadarskih glazbenika i ovdje ima svoje poklonike. Vrhunac večeri bio je nastup rock Tišnjana iz Teških osjećaja, čije je poznate i već široko prihvaćene hitove  ‘Moja baba’, ‘Ne brodom u kraj’, ‘Ljubav’ je uglas pjevala čitava Rudina do 2,10 sati.

O broju posjetitelja festivala teško se može išta precizno reći, s obzirom da se karte nisu prodavale, a odokativna procjena je bila otežana činjenicom da su posjetitelji bili raštrkani na terasama kafića usred kojih je smještena pozornica.  Izvođači su više nego zadovoljni jer je pred samom binom čitavu večer s njima pjevalo i plesalo stotinu do dvije stotine obožavatelja. Pred pozornicom bi ih skakalo vjerojatno i puno više, da svi štekati nisu bili puni i da se ljudi nisu se bojali hoće li izgubiti mjesto ako jednom ustanu.

 

[wzslider]

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI