Neovisni novinarski portal
27.7.2021.
KRONIKA 112 / UKRATKO
Sudar jet-skia: Troje Britanaca u bolnici

Sudar jet-skia:
Troje Britanaca u bolnici

Dva morska skutera oko 10.30 sati sudarili su se oko 400 metara od obale, u uvali Garčina kraj Tisnog.Sudar jet-ski u Tisnom (Foto MPPI) (3)

Sva tri člana posade s oba plovila su u sudaru i ozlijeđena – izvijestilili su iz Ministatva pomorstva, prometa i infrastrukture. Radi se o Britancima, partijanerima s The Garden Festivala koji se odvija u obližnjoj uvali Rastovac. – Očevidom na poziciji nesreće utvrđeno je da su oba plovila bila iznajmljena od domaćega privatnog obrtnika, te da su različitih luka upisa (Zadar i Vodice). Prema izjavi vlasnika ova dva jet-skia sudar se dogodio prigodom povratka plovila prema obali, kada je jet–ski vodičke registracije, kojim je upravljao britanski državljanin, naglo skrenuo sa putanje u desno i udario u lijevi pramčani dio jet–skia zadarske registracije, kojim su plovili također dvoje britanskih državljana, muška i ženska osoba, i koji su u sudaru zadobili ozljede glave, dok je voditelj jet– skia vodičke registracije također ozlijeđen u ovome sudaru – stoji u priopćenju Samostalne službe za odnose s javnošću Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.
Svo troje sudionika nesreće vozilom hitne medicinske pomoći prevezeni su u šibensku bolnicu. Djelatnici šibenske Kapetanije nakon uzimanja izjava očevidaca pomorske nesreće, kao i službene izjave vlasnika ovih plovila, izuzeli su potrebnu dokumentaciju, dok su plovila izvučena iz mora radi daljnjeg očevida.The Garden Festival Tisno (Foto H. Pavić)Sudar jet-ski u Tisnom (Foto MPPI) (4) Sudar jet-ski u Tisnom (Foto MPPI) (2) Sudar jet-ski u Tisnom (Foto MPPI) (1)


VEZANE VIJESTI