Neovisni novinarski portal
28.2.2021.
IZDVOJENO / KULTURA
Šibenčani i zmajevi: Počela audicija za ‘Igre prijestolja’

Šibenčani i zmajevi:
Počela audicija za ‘Igre prijestolja’

Trenutačno najpoznatija serija na svijetu danas je započela svoju šibensku avanturu.

Game of Trones (1)

Stotinjak zainteresiranih, dobrim dijelom stranci, skupilo se danas ispred Gradske vijećnice. Potpuno razumljivo, jer iz ovakve stvarnosti svatko prije ili kasnije dobije potrebu uteći, pa makar to značilo dolazak u dimenziju u kojoj vladaju reptili, okrutni vladari i raznorazne utvare. Doduše, ovako napisano, nema tu ni neke prevelike razlike. „Velika je ovo promocija Šibenika. Zanimljivo je da smo nakon koncerta Thievery Corporationa dobili i neke upite za kupovinu nekretnina preko Facebooka, tako da ovakvi događaji mogu na razne načine pozitivno utjecati na razvoj grada“, rekao je vladar šibenskog prijestolja Željko Burić.

Šibenski biskup Ante Ivas, čini se, nije posljednjih dana dijelio gradonačelnikov entuzijazam. Kako iz tog pravca, a to nipošto nije samo šibenski fenomen, uvijek postoji određena komunikacijska blokada, tako Ivasova „sabotaža“ ostaje samo glasina. „Igre prijestolja“ navodno nisu dobile dozvolu za snimanje na nekim lokacijama kojima upravlja biskupija. Odjel marketinga i propagande Biskupske palače možda bi trebao shvatiti da i Katedrali neće škoditi malo reklame. „O tome znam samo iz medija. Bitno je da se od toga nije napravio poseban problem. Ljudi iz produkcije premostili su to, ne znam kako, ali nađeno je rješenje“, objasnio je Burić.

Doći na audiciju za statiranje u “Igrama prijestolja” možete danas sve to 19 sati. Ako ste muškarac, bitno je da niste viši od 190 cm, za žene je gornja granica 178. Vidljivo neprirodna boja kose, tetovaže i moderne frizure neće vam biti saveznici u traženju ovog honorara, koji iznosi 240 kuna dnevno.

Game of Trones (3)

 

Tags: ,

VEZANE VIJESTI