Neovisni novinarski portal
9.3.2021.
UKRATKO

Potpredsjednik Vlade Ranko Ostojić stabilno, no njegovo je zdravstveno stanje vrlo ozbiljno

Stanje potpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića, je stabilno, ali i dalje vrlo ozbiljno, priopćili su iz Vlade. Ostojić je jučer hitno operiran na KBC Zagreb, gdje je primljen zbog visoke temperature i sumnje na upalni proces.

Stanje potpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića,  je stabilno, ali i dalje vrlo ozbiljno, priopćili su iz Vlade. Ostojić je jučer hitno operiran na KBC Zagreb, gdje je primljen zbog visoke temperature i sumnje na upalni proces. Nakon operacije je zadržan na odjelu intenzivne njege, što upućuje na ozbiljnost njegove zdravstvene situacije.

Prema vladinom priopćenju kod ministra Ostojića je u predjelu vrata utvrđen upalni proces, radi čega je izvršen hitni operativni zahvat i drenaža upalnog procesa. Zbog razvoja septičnog stanja sa znakovima cirkulatornog šoka, primjenjene su mjere intenzivnog liječenja. Stanje potpredsjednika Ostojića je- priopćili su iz Vlade-  i dalje vrlo ozbiljno, iako zasad stabilno.

Početkom srpnja Ostojić je na KBC Rebro bio podvrgnut operativnom zahvatu zbog defomacije strukture nosa, ali se nakon samo pet dana od operacije , vratio na posao. Iz krugova bliskih Vladi , teško stanje ministra unutarnjih poslova koji se trenutno bori za život, dovodi se u vezu upravo s tim zahvatom, koji se navodno, nastankom sepse, ozbiljno iskomplicirao. Prema navodima liječnika, prva 24 sata su najkritičnija, i prebrodi li ih uspješno, može se očekivati postupni oporavak.


VEZANE VIJESTI