Neovisni novinarski portal
18.4.2024.
SCENA
Popis izvođača OFF-a pojačan, najavljen i popratni program

Popis izvođača OFF-a pojačan, najavljen i popratni program

Osmo izdanje OFF festivala počinje u četvrtak, 17. srpnja, koncertom Amire Medunjanin.

Off (Foto H. Pavić) (4)

Na današnjoj tiskovnoj konferenciji nadolazećeg OFF jazz & blues festivala predstavljen je ponešto izmijenjen program službenog dijela festivala. „Umjesto benda Apollo 4 dolazi nam Pannonija Project. I jedan i drugi bend imaju istog frontmena, basistu Vladu Samardžića, a Pannonia je, uostalom, i bila naš prvi izbor“, istaknuli su organizatori Vojislav Marković, Marko Podrug i Ivan Livić. Druga promjena odnosi se na grupu DalMotion Jazz Project by Jan Pele, koja je zamijenila ranije najavljeni sastav Kabadayas. „Radi se o bendu kojega predvodi bubnjar Jan Ivelić – Pele, koji je u karijeri svirao s Dinom Dvornikom, TBF-om, Oliverom Dragojevićem i drugima. DalMotion je žanrovski raznovrstan s temeljnim jazz zvukom.“

Definitivni program OFF-a, dakle, izgleda ovako: u četvrtak, 17. srpnja, nastupaju Amira Medunjanin i blues gitaristi Ian Siegal i Mike Sponza; u petak, 18. srpnja, na pozornicu izlaze Big Band Požega i Pannonia Project; u subotu 19. srpnja, na red dolazi DalMotion  Jazz Project by Jan Pele i Vlatko Sfefanovski trio.

Off (Foto H. Pavić) (3)

Najavljeno je i druženje Amire Medunjanin s novinarima i obožavateljima na sam dan koncerta, termin i mjesto bit će naknadno objavljeni. Novost je i prezentacija „Od drva do glazbe“ Šibenčanina sa zagrebačkom adresom Branimira Lasana, zaljubljenika u glazbu i graditelja instrumenata. Prezentacija će biti održana u Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“ u petak, 18. srpnja, u 10.30 sati. Branimir Lasan izložit će i restaurirane žičane instrumente iz 18. i 19. stoljeća, a izložba će u Knjižnici trajati od 16. do 20. srpnja.

Ovogodišnji OFF festival bit će zabilježen i filmski, u HD tehnici. Naime, u režiji Tomislava Krnića i Emira Imamovića – Pirkea, bit će snimljen polusatni dokumentarni film o nastanku festivala, koji će biti ponuđen HTV-u te festivalima Zagreb Dox i DORF.

Ulaznice za OFF festival (50 kuna dnevna, a 120 kuna festivalska) mogu se kupiti u barovima Bono, Vino&Ino i Domald te na štandu nasuprot kazališta.

 

Tags:

VEZANE VIJESTI