Neovisni novinarski portal
28.2.2021.
KULTURA
Otvoren Supertoon, festival Šibenčana i svih ljubitelja dobre animacije

Otvoren Supertoon, festival Šibenčana i svih ljubitelja dobre animacije

Svečanošću u Hrvatskon narodnom kazalištu na kojoj je prikazano šest filmova s prošlogodišnjeg Cartoon d’Ora u Šibeniku večeras je otvoren Supertoon 4. međunarodni festival animacije. Supertoon 2014 - svečano otvaranje festivala u HNK Šibenik (Foto H. Pavić) (2)

Festival je otvorio gradonačelnik Šibenika dr. Željko Burić. – Drago mi je po drugi put u Šibeniku pozdraviti Supertoon. Kad su gospoda Slave Lukarov i Ivan Klepac prošle godine došli i rekli da idemo organizirati festival, bilo je teško. Kud, kako? Pa nismo imali ni pozornicu, trebalo je variti konstrukcije…, Tada smo kazali da će ovaj četvrti po redu Supertoon, a drugi koji se održava u Šibeniku, ove godine  izgledati bitno drugačije. Nadam se da će mjesta na kojima će se odvijati, prelijepi trgovi, ulice plaže grada Šibenika, postati upečatljiva i prepoznatljiva i po ovom festivalu – rekao je gradonačelnik Burić otvarajući festival.

– Nadamo se da ćete tijekom ovog festivalskog tjedna uživati u obilju animiranih filmova i animacija koje smo vam pripremili. Bogat popratni program ovogodišnjeg Supertoona samo je dodatak na glavni dio festivala, a to su natjecateljske kategorije. Uz dosadašnje konkurencije kratkog animiranog filma, filmova za djecu i animiranih glazbenih spotova od ove godine uvodimo i dvije nove, a  to su natjecateljske kategorije animiranih reklama i animiranih uvodnih filmskih špica. Čak 160 animiranih filmova i videa će se ove godine natjecati za pet glavnih nagrada, a ukupno će na Supertoonu biti prikazano više od 300 filmova – rekao je direktor festivala Ivan Klepac zaželivši da Supertoon bude festival svih Šibenčana i i svih ljubitelja dobre animacije.

Nakon službenog dijela, otvaranje festivala je nastavljeno MTV Partyem, koji je zbog loše vremenske prognoze s plaže Banj preseljen u klub Azimut. Organizatori su još jednom istaknuli da je festivalski program besplatan i pozvali Šibenčane i sve ljubitelje animacije da se pridruže. Svi detalji mogu se pronaći na internetskoj stranici festivala (POVEZNICA).Supertoon 2014 - svečano otvaranje festivala u HNK Šibenik (Foto H. Pavić) (3)

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI