Neovisni novinarski portal
1.3.2021.
SCENA
Odlaze jedan po jedan: The Garden Festival najavio samoukidanje

Odlaze jedan po jedan:
The Garden Festival najavio samoukidanje

Iz organizacije Gardena poručuju da će izdanje festivala u 2015. godini u Tisnom ujedno biti i posljednje.

2014, The Garden Festival, Tisno, Croatia, Summer, beach, party, Festival

“Odlučili smo da iduća godina bude i zadnja što se tiče The Garden Festivala. Dugo smo razmišljali o tome i nije bilo lako donijeti odluku, ali osjećamo da je sad pravo vrijeme da zaključimo ovu veliku pustolovinu”, danas je izjavio Nick Colgan, jedan od osnivača Gardena.

“Počeli smo 2006. godine sa samo 300 ljudi u Petrčanima, te smo od tada pomogli kreirati nevjerojatnu scenu u Hrvatskoj, i velik broj festivala se proširio u po cijeloj zemlji. Ostavili smo svoje naslijeđe u Tisnom i na to smo ponosni, a uvjeravamo vas da će 2015. godina vidjeti najbolje izdanje The Garden Festivala do sada. Nakon toga ćemo nastaviti ulagati našu energiju u vođenje i poboljšavanje lokacije The Garden Tisno za sve festivale koji su ovdje pronašli dom, a nadamo se ugostiti i neke druge događaje o kojima ćemo više reći uskoro”, nastavlja Colgan u svom priopćenju.

Konkretni razlozi ukidanja Gardena nisu nam izneseni, ostalo je obećanje da detaljnije obrazloženje slijedi uskoro. Dobili smo jedino terminsku najavu desetog i posljednjeg Garden Festival, koji će se u Tisnom održati od 1. do 8. srpnja 2015. Ovogodišnje izdanje The Garden Festivala je kroz sedam dana na glazbenu razglednicu Tisnog upisala nastupe Theo Parrisha i njegovog Teddy’s Get Down, Prosumera, bili su tu i Wolf and Lamb, Soul Clap, Francois K, Craig Richards, Greg Wilson, Ben UFO…

“Tužni smo jer završava jedno veliko poglavlje”, na kraju je izjavio Nick Colgan.

Tags: ,

VEZANE VIJESTI