Neovisni novinarski portal
24.9.2021.
KULTURA / POLITIKA
Na Radio Šibeniku i dalje nema plaće – danas se bira direktor koji bi je trebao osigurati

Na Radio Šibeniku i dalje nema plaće – danas se bira direktor koji bi je trebao osigurati

Na Skupštini Županijskog radija Šibenik odlučuje se o izboru novog direktora i pripremama za predstečajnu nagodbu. Županijski radio Šibenik (Foto H. Pavić) (2)

Skupština se s održava danas s početkom u 13 sati u prostoru Radija i otvorena je za javnost, ako se na njenom početku ne odluči drugačije. Radi se o nastavku skupštine koja je u subotu 19. srpnja je prekinuta na točci dnevnog reda izbora novog direktora temeljem objavljenog natječaja i nastavit će se raspravom o molbama petero kandidata. Članovi Skupštine u subotu su upoznati da su se na natječaj za direktora javili: Darko Markušić, Tomislav Blažičević, Joško Živković, Danijela Čogelja Šanić i Robert Andrejaš. Također su upoznati i s činjenicom da samo dvojica kandidata (Darko Markušić i Robert Andrejaš) zadovoljavaju tražene uvjete natječaja. Ostalih troje kandidata (Tomislav Blažičević, Joško Živković i Danijela Čogelja Šanić) ne ispunjavaju uvjete stručne spreme i traženog radnog iskustva. Za očekivati je kako će članovi Skupštine raspravljati o dvojici kandidata koji su zadovoljili uvjete natječaja te kako će među njima biti odabrano najbolje rješenje za budućnost Radio Šibenika. U nastavku Skupštine trebala bi biti odabrana revizorska kuća za pripremu dokumentacije potrebne za pokretanje predstečajne nagodbe.

Novinari Županijskog radio Šibenika su u štrajku od 4. srpnja jer tri mjeseca nisu primili plaću. Postoje i neformalne najave većinskog vlasnika da među pet kandidata izabere i direktorom imenuje osobu koja u pogledu stručne spreme i radnog iskustva ne udovoljava uvjetima natječaja, te da joj za simboličnu jednu kunu preda većinski udio i tako se riješi briga. Kako je riječ o osobi koja je direktor i vlasnik medijske kuće u kojoj su profesionalni i etički standardi upitni,  a radni i materijalni uvjeti daleko lošiji nego nego kod njih, djelatnici Županijskog radija Šibenik najavljuju da će se oduprijeti takvom scenariju ‘rješavanja’ problema.Županijski radio Šibenik (Foto H. Pavić) (1)

Tags: ,

VEZANE VIJESTI