Neovisni novinarski portal
18.4.2024.
POLITIKA
Ministar Lorencin u Šibeniku predstavio novi zakon: ‘Destinacijski menadžment je nužan za proširenje sezone’

Ministar Lorencin u Šibeniku predstavio novi zakon:
‘Destinacijski menadžment je nužan za proširenje sezone’

Ministar turizma Darko Lorencin proveo je dan u društvu predstavnika grada, županije i turističkih zajednica.

Župan Pauk i ministar Lorencin (Foto H. Pavić)  (3)

„Veseli me što su mnoge investicije u Dalmaciji dovršene, a sve to ima jedan osnovni cilj, a to je jačanje turističkih destinacija te tijesnija koordinacija javnog i privatnog sektora“, izjavio je ministar Lorencin u Šibeniku, gdje je posjetio dovršenu tvrđavu sv. Mihovil i nedovršeni Koraljarski centar na Zlarinu.

„Novi Zakon o ustroju turističkih zajednica ne podrazumijeva gašenje turističkih zajednica, već mu je cilj konkretnija podjela zadataka. Neki će se zadaci, ali i obveze, prebaciti na lokalne razine, čime očekujemo da ćemo županijama od turizma povećati prihode i do 50 posto“, tvrdi Lorencin, ističući pritom i važnost osnivanja TIS-a, Turističkog informativnog sustava, kojim će se olakšati upis i prijava gostiju, što će posljedično dovesti i do „pravednije raspodjele prihoda od boravišnih pristojbi“.

Ministar je kazao i da puno očekuje i od programa PPS (pred i post sezona), koji bi od 2015. Trebao bi trebao biti, uz jačanje destinacijskog menadžmenta, jedan od ključnih faktora za širenje sezone.

 

Tags: ,

VEZANE VIJESTI