Neovisni novinarski portal
27.7.2021.
SCENA
Željko Burić i Mate Škugor

Kompletirano SuperUho:
Stižu Tuxedomoon i Howe Gelb

Željko Burić i Mate Škugor

Nema više nepoznanica prvog SuperUho festivala, koji će u Šibeniku biti održan od 3. do 5. kolovoza.

Željko Burić i Mate Škugor

Željko Burić i Mate Škugor

Uz National, Chelsea Wolfe, Bernays Propagandu, Fuck Buttons, Rose Windows, The Black Lips i mnoge druge već najavljene grupe, na prvi SuperUho festival u Šibeniku dolaze i čuveni kalifornijski post-pankeri Tuxedomoon te kantautor Howe Gelb, koji u svom pratećem bendu krije i Stevea Shellyja, bubnjara iz Sonic Youth.

Otkrio je to na današnjem susretu s novinarima u Šibeniku promotor Mate Škugor, istaknuvši da na ovaj način vraća dug gradu u kojemu je odrastao i gdje se „zakačio“ za glazbu koju danas uspješno promovira. „Spoj industrijske arhitekture, blizine mora i alternativno nastrojenih bendova bit će jedno sasvim novo iskustvo za ovakvu vrstu glazbenog festivala“, naglasio je Škugor, koji će superUho dovesti na prostor nekadašnje tvornice TEF te na plažu Banj.

Zvukovnim eksperimentima skloni Tuxedomoon, koji su proteklih godina u Hrvatskoj održali nekoliko pamtljivih koncerata, poprilično su pojačanje line-upa SuperUha, kao i danas najavljeni Howe Gelb (dolazak potvrdio jutros oko jedan sat), koji je jedan od najvećih krivaca za postojanje Calexica, slavnog americana benda, jedno od glavnih imena lanjskog Terranea.

Gradonačelnik Šibenika, oftamolog Željko Burić, za navedene bendove uglavnom nije čuo, no ipak je pronašao način kako da se poveže s generacijski udaljenom scenom. „Uho je blizu oka, pa mi je festuival SuperUho ipak na neki način blizak“, rekao je Burić na današnjoj presici.

Pola ulaznica za festival već je prodano, a cijene su, da podsjetimo, ovakve: festivalska ulaznica košta 290 kuna (na ulazu 320), dnevna ulaznica za prvi dan (dan kada nastupaju The National) je 220, a za ostala dva dana po 120 kuna.

 

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI