Neovisni novinarski portal
1.3.2021.
SCENA
Ivan Klarin: Britanski festival elektronske glazbe ostaje, mijenjaju se samo ime i koncept

Ivan Klarin:
Britanski festival elektronske glazbe ostaje, mijenjaju se samo ime i koncept

Najava organizatotara The Gardena da će slijedećeg ljeta festival biti održan u 10. i posljednjem izdanju, ne znači da Britanci odlaze iz Tisnog – pojašnjava načelnik Općine Tisno Ivan Klarin.

Ivan Klarin nadgleda kako se Nick Colgan snalazi kao DJ (Foto: H. Pavić)

Ivan Klarin nadgleda kako se Nick Colgan snalazi kao DJ (Foto: H. Pavić)

– The Garden Festival tek jedan od pet  festivala koji se održavaju na festivalskoj lokaciji Tisnom i na Prosici. Najstariji je i zato se po njemu skupno nazivaju festivalska događanja na lokaciji The Garden Tisno. S jubilarnim, desetim izdanjem The Garden će prestati postojati, ali će se nastaviti odvijati Electric Elephant, Soundwave, SunceBeat i Stop Making Sense festivali. Također, u razdoblje u kojem se odvijao The Garden organizirat će se drugi festival sličnog glazbenog sadržaja, ali s drugim imenom – rekao nam je Ivan Klarin.

Ako Garden prestaje postojati, ne znači da Britanci odlaze odlaze iz Tisnog. Njih se ove i slijedećih godina očekuje po 20-ak tisuća. Tako će biti barem do 2018. godine. Tada ističe ugovor, odnosno zakup INA-inog odmarališta Hostina u kojem je smješten The Garden Village. Što će biti s nakon toga, ovisit će o poslovnim interesima INA-e i organizatora festivala.

 

 

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI