Neovisni novinarski portal
25.2.2021.
IZDVOJENO
Dječje pješaštvo i motorizirane postrojbe roditelja okupiraju Zemunik: Hrvatsko ratno zrakoplovstvo pod opsadom prikazuje crtić…

Dječje pješaštvo i motorizirane postrojbe roditelja okupiraju Zemunik:
Hrvatsko ratno zrakoplovstvo pod opsadom prikazuje crtić…

avioni 2

Vojna zrakoplovna baza u Zemuniku kod Zadra večeras će koordiniranim i odlučnim taktičkim prodorom dječjeg pješaštva i uz logističku potporu motoriziranih postrojbi njihovih roditelja iz svih smjerova biti zazeta i, recimo to tako, okupirana. Naime, čini se da ovaj svijet ide na bolje: tamo gdje su se ne tako davno osloboditelji spremali u oslobađanje hrvatskih okupiranih područja, večeras se neće provjeravati oružje i streljivo nego će se prikazati – crtani film.  Rijetko viđeni događaj – projekcija animiranog filma u jednoj vojnoj bazi – sprema se za večeras od 19 sati u 93. zrakoplovnoj bazi Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i Protuzračne obrane u Zemuniku, u suradnji s kompanijom Disney.

Razgledavanje zrakoplova, helikoptera, letački program…

93. zrakoplovna baza Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i Protuzračne obrane i distributer Disneya za Hrvatsku 2i Film organiziraju  premijeru Disneyevog animiranog filma „Avioni 2 – Nebeski vatrogasci”, koja će se održati u  vojarni Zemunik danas, 16. srpnja 2014., s početkom  u 21 sat. Projekciji će prethoditi prigodni program s početkom u 19 sati, koji uključuje nagradne igre, razgledavanje aviona i helikoptera, te letački program. Pozivamo sve zainteresirane da dođu u vojarnu Zemunik u srijedu 16. srpnja 2014. na prigodni program prije premijere animiranog filma, s početkom u 19 sati – vojnički precizno ističe časnik za odnose s javnošću i informiranje 93. zrakoplovne baze pk Marinko Karačić.
No nije baš slučajno što su Avioni 2 – Nebeski vatrogasci sletjeli u Zemunik: u sinkronizaciju animiranog fima na hrvatski jezik uletjela su i trojica pilota iz Protupožarne eskadrile 93. zrakoplovne baze: satnici  Igor Trošelj i Danijel Kos, te natporučnik  Ivan Papak. Budući da Avioni 2 imaju podnaslov Nebeski vatrogasci bilo je posve logično da u njemu sudjeluju stvarni nebeski vatrogasci, ekipe iz protupožarnih aviona (u Hrvatskoj je šest kanadera i pet air traktora) koje predano gase požare iz zraka.

avioni2

Skromni piloti-glumci: Imali smo samo sporedne uloge

U svojim skromnim javnim istupima iskusna pilotska trojka Trošelj, Kos i Papak su pak tek vojnički šturo isticali kako su imali ‘tek sporedne uloge’, te da su pomogli i nekim svojim konkretnim savjetima iz zraka, kako bi sihronizacija bila vjerodostojnija, a radnja ne bi bila u oblacima.
Ne treba sumnjati kako će to biti izvrstan doživljaj za djecu, budući da će film biti prikazan tik uz zbiljske pilote,  zrakoplove canadaire, air tractore i ostalu protupožarno-zrakoplovnu tehniku. Slobodno će mališani razgledavati letjelice, na koncu će biti prikazano letenje ‘uživo’, a onda i na velikom platnu.

avioni4

Praško Brzić, Zrakonosac i Ronka…

Inače, radnja filma Avioni 2: Nebeski vatrogasci je sljedeća: glavni lik (avion air traktor) sa svojim prijateljima (letjelicama) bori se, dakako, protiv šumskih požara…
– Nebeski vatrogasci nova su animirana avantura s elementima komedije koja donosi priču o drugoj prilici kroz avanture dinamičnog elitnog tima zrakoplova posvećenih zaštiti povijesnog parka prirode od neobuzdane vatrene stihije. Kad Praško Brzić (Hrvoje Klobučar) sazna da su mu zbog tehničkog kvara odbrojeni dani u natjecateljskim utrkama primoran je suočiti se s idejom da možda vise nikada neće biti avion za trke. Željan avanture i adrenalina Praško se priključuje timu veterana; boraca protiv požara među kojima su i zračni tanker Ronka (Ana Kraljević); teškonosač, helicopter Zrakonosac (Ranko Zidarić) te cijeli tim terenskih vozila. Zajedno, oni čine tim neustrašivih junaka koji štite divljinu i ljepotu šuma i netaknute prirode, a u njihovom će društvu napokon shvatiti što znači biti junakom vrijednim divljenja – opisuju tvorci filma Avioni 2, čije isječke možete vidjeti dolje:

Tags: , , , , , ,

VEZANE VIJESTI