Neovisni novinarski portal
24.6.2021.
SCENA
KontraNapad

Danas počinje KontraNapad, festival klupske glazbe u Azimutu

KontraNapad

Šibenski klub podno Katedrale ugostit će vrsne DJ-eve od 30. srpnja do 2. kolovoza.

KontraNapad

KontraNapad

Iz Azimuta najavljuju četverodnevno glazbeno zbivanje koje u svom nazivu i programu uspješno spaja dvije šibenske strasti – sport i glazbu. KontraNapad je festival koji prati kretanja u klupskoj glazbi.

Šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog stoljeća DJ je bio centralna figura kluba, o njemu je ovisila atmosfera u klubu i raspoloženje prisutnih. Tada je nastala estetika DJ-inga s ciljem da zabavi i raspleše publiku bez podilaženja bilo čemu poznatom, očekivanom… Od DJ-a se očekivalo i dobivalo: provjereni glazbeni brojevi, dvosmjerna komunikacija s publikom i plesna atmosfera. Isti duh priziva se i prvog dana KontraNapada, u srijedu, 30. srpnja, za kada je najavljen program DJ Night w/ Uncle Funk, Mladen DJ Time i DJ Pytzek

Instrumentalni trio protiv jednog ‘gramofondžije’ bio bi sažetak drugog festivalskog dana. Tada će snage odmjeriti predstavnici suvremene klupske plesne glazbe u kombinaciji s jazzom, elektronikom, rock’n’rollom te strastveni ljubitelj svih glazbenih žanrova i gorljivi zaljubljenik u gramofonske ploče. Bit će to u četvrtak, 31. srpnja, a oni su CHUI i DJ Borovich.

Novi dan, nove pobjede za gostujući Tobogan i domaćeg Stipu Jazzyja Širinića. Petak, 1. kolovoza, treći dan festivala bit će u znaku ansambla koji nudi sve što poznajemo – gitaru, bubanj, klavijature, bas, no dok poznati zvuci u izvedbi Tobogana dođu do ušiju slušatelja bit će to nešto posve novo, iskustvo drugačije od svega što smo dosad mogli čuti. Na drugom kraju terena, Širinić će braniti boje DJ reprezentacije.

Ponovno ‘instrumentalka’ nasuprot DJ-ju. Ponovno domaćin licem u lice s gostujućim glazbenim imenom. KontraNapad zadnjeg dana festivala čine šibenski The FogSellers vs. gostujući GDIN Smeđi Šećer. Subota, 2. kolovoza, na stage se penju predstavnici glazbe koju prezentiraju uz pomoć poznatih instrumenata, a da zvuče drugačije od očekivanog – oči vide jedno (bubanj, truba, gitara…), a uši čuju drugo (elektronska glazba, groove, funk, house…) tj. The FogSellers, odnosno GDIN Smeđi Šećer autor klupskih večeri posvećenih sirovim organskim ritmovima na bazi deep funka i boom bap hip hopa.

Svi programi počinju u 21 sat. Ulaz je besplatan.

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI