Neovisni novinarski portal
21.6.2021.
POLITIKA / UKRATKO
Zlatko Komadina s riječke “pressice” poručio: Nismo pučisti nego legalisti!

Zlatko Komadina s riječke “pressice” poručio:
Nismo pučisti nego legalisti!

Samo sedam minuta, navodno, je trajala riječka „pressica“ Zlatka Komadine, SDP-ova potpredsjednika s ambicijom da na prvim unutarstranačkim izborima postane šef partije. Osim što smo saznali da je po prirodi strpljiv čovjek, i da će spremno čekati svoj trenutak, pa ma koliko dugo to bilo, otkrio je i da neće inicirati sazivanje unutarstranačkih izbora preko županijskih organizacija.

portret_tjedna_komadina

Zašto je odustao, čega se uplašio, što mu je poljuljalo samopouzdanje, e to nam nije rekao. Ali je javnosti pokušao prezentirati, kako tvrdi, pravu sliku onoga što se događalo na sjednici Glavnog odbora stranke. Ocijenio je da je SDP stranka socijaldemokrata, a ne liberalnih tehnokrata koji sjede u Milanovićevoj vladi), stranka tolerancije i socijaldemokracije, a ne eliminacije. Dakle, današnji SDP, pod patronatom Zorana Milanovića, izgubio je svoj  prirodni identitet i svoje korijene, kojima ga Komadina želi vratiti.

.Očigledno osobno pogođen Milanovićevom aluzijom o „ambicioznima i frustriranima“, kazao je kako SDP nije stranka liberalnih tehnokrata nego socijaldemokrata, stranka koja mora biti okrenuta radnicima, onima koji traže posao i žele raditi, dakle, narodu, a ne kapitalu.

Za kolege koji su, zajedno s njim, glasali protiv isključivanja Slavka Linića iz SDP-a, kazao je kako su legalisti, a ne pučisti, koji ne kuju nikakve urote niti se bave spletkama. Iako ne spori pravo premijera da bira svoje suradnike u Vladi, Komadina drži da bi smjena ministara Miranda Mrsića i Rajka Ostojića koji su oponirali odluci Predsjedništva i šefa partije, bila znak revanšizma, kao i eventualno raspuštanje riječkog ili zagrebačkog ogranka zbog „neposluha“.

Odgovorni ljudi, stranački lideri, članstvo okupljaju, a ne dijele, smatra Komadina, napominjući kako je suština subotnje rasprave Glavnog odbora jačanje zajedništva, nasuprot manifestiranih podjela. O tome hoće li Milanović otići s kormila SDP-a odlučit će članstvo, a danas smo saznali da se Komadini, kao pretendentu na Milanovićevo mjesto, nigdje ne žuri, da je strpljiv i da neće poticati inicijativu županijske organizacije za sazivanje unutrastranačkih izbora. Pa što bude i kad bude…VEZANE VIJESTI