Neovisni novinarski portal
25.2.2021.
UKRATKO
Vodice prema Fondu zaštite okoliša aplicirale pet projekata

Vodice prema Fondu zaštite okoliša aplicirale pet projekata

 Grad Vodice prijavio je Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost čak pet projekata na raspisani Javni natječaj za sufinanciranje projekata energetske učinkovitosti u zgradarstvu.
Radi se o starim zgradama u vlasništvu Grada Vodica kojima će se novim ulaganjima podići razina energetske učinkovitosti, odnosno smanjiti troškovi grijanja i hlađenja.

Grad Vodice, na svojim službenim stranicama pojašnjava kako su aplicirali projekt zamjene vanjske stolarije na zgradi Stare općine čija je procijenjena vrijednost 217.000,00 kuna. U  zgradi u kojoj su nekada bili prostori općinske uprave danas su smješteni uredi Gradskog poduzeća, MUP-a, Komunalnog društva Leć, Hrvatskog zavoda za socijalno i zdravstveno osiguranje, te neke gradske udruge.

Vodice, snimila. J.K.

Aplicirana je i rekonstrukcija sustava grijanja, hlađenja, ventilacije i pripreme tople vode za Dječji vrtić Tamaris. Radovi su procijenjeni na 712.000,00 kuna. Prijavljen je i prijekt izrade ETICS fasadnog sustava na Dječjem vrtiću i na zgradi Stare škole gdje su smješteni Gradska knjižnica, Veleučilište, Turistička zajednica grada Vodica i Pučko otvoreno učilište Vodice. Radi se o sustavu toplinske izolacije kojim će se znatno uštedjeti potrošnja energenata za grijanje i hlađenje prostorija ovih zgrada. Procijenjena vrijednost ovih radova za Dječji vrtić Tamaris iznosi 239.000,00 kuna, a za zgradu bivše Stare škole 546.000,00 kuna.
Za sve je projekte planirano sufinanciranje Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u iznosu od 40%, dok će ostatak troška, u slučaju da Fond odobri sufinanciranje, osigurati Grad Vodice iz proračuna.


VEZANE VIJESTI