Neovisni novinarski portal
4.3.2021.
POLITIKA
Tišnjanska oporba: Sjednicu Općinskog vijeća smo napustili jer nam se načelnik smijao!

Tišnjanska oporba:
Sjednicu Općinskog vijeća smo napustili jer nam se načelnik smijao!

Oporbeni vijećnici Općinskog vijeća Općine Tisno (HDZ, HSS i Hrvatski laburisti) obratili su se javnosti priopćenjem u kojem objašnjavaju zašto su napustili današnju sjednicu na kojoj se odlučivalo o prodaji 64.000.000 četvornih metara zemljišta u Turističkoj zoni Prisliga-Jazina.

tisno 028
– Ovom prilikom želimo kao oporbeni vijećnici općine Tisno upozoriti na činjenicu da smo radi bahatog i bezobraznog ponašanja načelnika Ivana Klarina, kao i njegovog omalovažavanja nas vijećnika napustili današnju sjednicu općinskog vijeća, a ne radi taštine i radi rušenja kvoruma kako navodi Klarin u svom priopćenju, koje obiluje lažima kao i obično.

Već duže vrijeme trpimo omalovažavanje, jer kako drugačije nazvati činjenicu da nam se taje informacije, da Izvješća o proračunu dobivamo par minuta prije sjednice, da se sjednice vode telefonski i na njima odlučuje o bitnim pitanjima . Ne poštuju se odluke općinskog vijeća o sazivanju tematskih sjednica, materijale za sjednicu sa 47 točaka, dobijemo 5 dana ranije, a nerijetko točke dnevnog reda prije saznamo iz novina nego što dođu do nas.

Ovakvo nekorektno ponašanje toleriramo već godinu dana, ali na jučerašnjoj sjednici općinskog vijeća smo odlučili reći dosta. Tijekom čitave sjednice načelnik Klarin je nastupao sa podsmjehom prema nama i imao arogantne i neumjesne komentare na svako naše pitanje. Na naše pitanje o financiranju Jugobrana, odnosno na konkretno pitanje zašto nas je lagao da je Jugobran plaćen iz sredstava Ministarstva regionalnog razvoja, načelnik Klarin nije imao odgovor i na jednu laž je odgovorio s drugom laži. To naravno nije bilo dovoljno pa se na zloban komentar jednog od njegovih vijećnika upućen vijećnici Obratov počeo podrugljivo i glasno smijati. Na naše upozorenje njemu i predsjedniku vijeća da se načelnik općine ne bi smio smijati i time omalovažavati vijećnike, načelnik Klarin je bahato odgovorio da će se smijati cijelu sjednicu i da mu to nitko ne može zabraniti. Kako predsjednik vijeća nije mogao zaustaviti takvo ponašanje i održati red na sjednici, nas 6 oporbenih vijećnika je uz glasno negodovanje napustilo sjednicu praktički prije nego je započela, ogorčeni ovakvim ponašanjem općinskog načelnika.

Žalosno je što nitko od ostalih vijećnika nije reagirao niti pokušao zaustaviti takvo omalovažavanje i ruganje Klarina s nama vijećnicima koji smo, kao i on, izabrani od naroda.

Još žalosnije je što ih naš odlazak nije omeo u nastavku sjednice, pa su nastavili sa sjednicom vijeća bez oporbe, iako su na dnevnom redu bile možda najvažnije točke za našu općinu kao što je Odluka o prodaji Jazine.

Sada kada je brzinom svjetlosti izašlo Klarinovo priopćenje, shvaćamo da je to bio unaprijed smišljen igrokaz da nas se isprovocira da napustimo sjednicu. Ako je to bio način kako da izbjegnu naša pitanja što će se točno graditi na tom zemljištu, u koje ćemo razvojne projekte uložiti novac dobiven prodajom i gdje ćemo napraviti novu plažu, onda su to odradili na sramotan i kukavički način.

Njihova netransparentnost i nekolegijalnost pokazala se u pravom svijetlu, ali mi usprkos ovakvom ponašanju načelnika i naših kolega vijećnika nećemo prestati postavljati pitanja.

Znamo da se općina nalazi u nezavidnoj financijskoj situaciji,da su problemi veliki te se zato i javlja naša opravdana sumnja da je prodaja Jazine jedini izlaz iz takve situacije i to prodaja bez jasne vizije i cilja što i kako želimo napraviti. Nikada nismo bili protiv prodaje Jazine, sve što smo željeli tražiti je da nas načelnik pogleda u oči i konačno počne govoriti istinu, da bez prodaje Jazine naša općina korača prema bankrotu.

Smatramo ovakvo ponašanje sramotnim za jednog načelnika i saborskog zastupnika koji bi trebao prije svega imati ispravnu predodžbu što znači predstavnička demokracija ili demokracija uopće, ako već nema dovoljno pristojnosti i političke kulture, a o svim odlukama donesenim na ovakav netransparentan način progovorit ćemo idućih dana – stoji u priopćenju koje zajednički potpisuju oporbeni vijećnici Nevijo Bilan(HDZ), Zoran Bokan (HDZ), Marin Frkić (HSS), Ante Marača (HL), Jelena Obratov (HDZ) i Damir Vodanov (HDZ).

 

 

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI