Neovisni novinarski portal
22.6.2021.
GOSPODARSTVO / UKRATKO
Šibenski NCP servisirao Zepterovu ‘joyMe’, najveću jahtu pod hrvatskom zastavom

Šibenski NCP servisirao Zepterovu ‘joyMe’, najveću jahtu pod hrvatskom zastavom

   MY JOYME na doku NCP, Šibenik

– NCP Remontno Brodogradilište Šibenik ovih dana dovršava pripremu motorne jahte ‘joyMe za charter sezonu. Više od 3,5 mjeseca trajali su servisni radovi u NCP-u na najvećoj i najluksuznijoj jahti koja plovi pod hrvatskom zastavom – javljaju iz šibenske tvrtke.

 

MY 'joyMe 50 m LOA

Motorna jahta  imena joyMe je u vlasništvu Philipa Zeptera, koji je široj javnosti poznat i kao ‘kralj posuđa’, a sagradio ju je prije 3 godine u hrvatskom brodogradilištu, kada su i završni radovi povjereni NCP-u iz Šibenika.

 

joyme sun deck by night

– Jahta je namijenjena charteru na Jadranu i Mediteranu, a u ljetnu sezonu će iz NCP-a zaploviti već sljedećeg tjedna. Osim redovnog godišnjeg održavanja i radova na podvodnom dijelu trupa, servisa dizalice, podvodnih ventila i klima uređaja, na jahti dugoj 50 metara za 12 gostiju, u NCP-u je izvršena rekonstrukcija krmene platforme u čeliku, bojanje dijela trupa te ugradnja tikovine na novom dijelu platforme. Kako bi se na sunčanoj palubi ugradio moderniji jacuzzi, izrađena je nova platforma u stakloplastici s tikovinom. Rekonstruirana je također aluminijska oplata na bokovima sunčane palube, te su izrađeni ukrasni elementi za ugradnju na pramac. U prostorije za 11 članova posade ugrađen je novi rashladni uređaj na postojeći sistem, te su se po oplati nadgrađa obavili radovi bojanja, poručuju iz NCP-a. U posljednjih 7 mjeseci timovi NCP Remontnog Brodogradilišta Šibenik su za ljetnu sezonu pripremili više od 120 brodova u rangu od 20 do 65 metara – ističu iz NCP-a Remontnog brodogradilšta ŠIbenik.

joyme decks air view


VEZANE VIJESTI