22.10.2020.
UKRATKO
Sanaderovo otvoreno pismo: Nisam veleizdajnik!

Sanaderovo otvoreno pismo:
Nisam veleizdajnik!

Dr. Ivo Sanader (Foto Wikimedia)

Ivo Sanader obratio se javnosti otvorenim pismom, potaknut presudom Vrhovnog suda, koju, kao i veći dio javnosti, nije dočekao s olakšanjem. Iako mu je Vrhovni sud odrezao godinu i pol manju kaznu, vjerovali ili ne zato što je, kažu, bio u Domovinskom ratu (mada nitko ne zna u kojoj to postrojbi!?), Sanader i dalje tvrdi : Osuđen sam bez dokaza, nisam veleizdajnik!

Složio bi se s predsjednikom Josipovićem da je riječ o veleizdaji kada bi bila istina da je upravljačka prava u INI prepustio MOL-u za mito. Ali, to je, tvrdi Sanader, laž koju je plasirao Robert Ježić kako bi kupio svoju slobodu. Za svoje neistinite tvrdnje koje ničim nije dokazao, nagrađen je slobodom jer se nagodio s  tadašnjim državnim odvjetnikom, veli bivši premijer.

Sanader još uvijek pokušava javnost uvjeriti kako je s MOL-om sklopljen dobar ugovor, da je INA nakon toga uspješno poslovala, sve dok nisu krenule razne igre oko nje, uključujući i ovu oko “nazovi studije koju nije proizvela nikakva američka konzultantska kuća, nego Jasminko Umičević koji je izbačen iz INE”.  Promjenu upravljačkih prava, pravda se, diktirao je i međudioničarski ugovor iz 2003., na koju je njegova vlada pristala cijeneći da” ni mi ne bismo pristali da netko s manje dionica ima više upravljačkih prava”.

I dalje propovijeda o tome kako je 6.srpnja 2009. abdicirao jer nije pristao plaćati članstvo u EU trgujući hrvatskim državnim teritorijem. A kad je, veli, 3.siječnja 2010. o tome javno progovorio postao je opasan i tada je krenuo njegov politički progon koji,  eto, traje do danas, žali se nekad najmoćniji čovjek u državi, poručujući da s borbom nastavlja.

Tags: , ,