Neovisni novinarski portal
1.3.2021.
POLITIKA / UKRATKO
Pressica na pressicu/ HDZ tvrdi -Probudili smo Šibenik; SDP odgovara: Sjedni, jedan!

Pressica na pressicu/ HDZ tvrdi -Probudili smo Šibenik; SDP odgovara:
Sjedni, jedan!

Vidović i Šupe - Konferencija SDP-a (Foto H. Pavić) 147Nekidan je šibenski gradonačelnik Željko Burić, osokoljen , danas već kontroverznim, otvaranjem ljetne pozornice na tvrđavi sv. Mihovila, sazvao konferenciju za novinare da bi slavodobitno zaokružio prvu godinu svoga mandata ocjenom- odličan! Probudili smo Šibenik iz dugogodišnje letargije, ocijenio je zadovoljno. Danas je SDP odgovorio: Uludo su potrošili godinu dana, imaju vrlo loše rezultate, nemaju viziju, nijedan novi projekt, i kad pozavršavaju što smo mi započeli, Šibenik će potonuti u stagnaciju. Sjedni, jedan- ocijenio je čelnik gradske organizacije SDP-a, saborski zastupnik Franko Vidović.

Vidovića brine što radovi na gradskoj plaži Banj još uvijek traju, a projekt je aktualnoj vlasti ostavljen u poodmakloj fazi radova, s potpisanim ugovorima s izvođačem i zatvorenom financijskom konstrukcijom, ma šta oni danas, veli Vidović, o tome govorili. Uvjeravali su javnost da smo ugovorili prekratke, nerealne rokove, a oni su ih pretvorili u – preduge, optužuje Vidović, nezadovoljan činjenicom, kako veli, da se očito odustalo od vizije bivše vlasti o produženju plaže do uvale TEF, na koju bi se potom nastavila marina s 400 vezova.

Ni s ljetnom pozornicom na tvrđavi sv. Mihovila ne ide kako se planiralo, pa umjesto prvorazredne šibenske atrakcije, kaže Vidović, dobijamo ispodprosječno otvorenje. Gradonačelnik hvali svoj EU tim, iako, sve su to ljudi koje je bivša vlast zaposlila, a pod aktualnom, ne vidim, kaže, da su ijedan projekt aplicirali na EU fondove za drugu fazu sv. Mihovila. Sve što rade su projekti njihovih prethodnika koje nastavljaju ili svojataju. Svoje obećane projekte, kao što je tzv. doktorski studij kao da su zaboravili. Gradonačelnik Burić u predizbornoj kampanji taj je projekt predstavio kao gotovu stvar, studij je navodno otvoren, ali nitko ne zna gdje i tko su njegovi polaznici- narugao se Vidović.

SDP posebice zamjera sadašnjem establishmentu što nije ukinuo naknadu od 2 kune po kubiku vode za razvoj odvodnje, uveden 2011. namjenski za potrebe izgradnje kolektora Podi- Ražine- Podsolarsko. U međuvremnu su Hrvatske vode preuzele financiranje kolektora, a Grad naknadu nije ukinuo, nego akumuliranim novcem, čak 19 milijuna kuna u tri godine, šibenski Vodovod podmiruje stare kreditne obveze?!

– Rugali su nam se da smo u cijelom mandatu uspjeli izgraditi svega 200 metara nogostupa, a oni nisu uspjeli ni toliko, možda jedva 50 metara-uzvraća Vidović, dodajući kako sadašnjoj gradskoj vlasti najbolje ide zapošljavaje stranačkih kadrova, pa su gradsku adminsitraciju s 86 zaposlenih povećali na preko stotinu.

– Ova vlast je samodopadna i socijalno neosjetljiva- ustvrdio je predsjednik Kluba vijećnika SDP-a u GV-u, Joško Šupe. Jer da su socijalno osjetljivi ne bi za PR trošili  više proračunskog novca nego za resor gospodarstva. I još tu činjenicu brane tvrdnjom kako im prethodnici nisu ostavili nijedan gospodarski projekt, pa su i izdvajanja iz proračuna za to skromna!? Dakle, jest, Šibenik je pokrenut, ali u pogrešnom smjeru- uvjereni su u SDP-u, gdje drže da se nova vlast nastavlja zaduživati po starom HDZ-ovom, oprobanom receptu .


VEZANE VIJESTI