Neovisni novinarski portal
18.4.2024.
POLITIKA
Na mjestu kraj budućeg kompleksa trenutno egzistira autokamp koji vodi općinsko komunalno poduzeće Prisliga, u kojem se ništa nije promijenilo od 1989. godine (Foto: H. Pavić)

Odluka bez oporbe:
Za 60 dana znat će se tko će u Tisnom investirati 90 milijuna eura

Na mjestu kraj budućeg kompleksa trenutno egzistira autokamp koji vodi općinsko komunalno poduzeće Prisliga, u kojem se ništa nije promijenilo od 1989. godine (Foto: H. Pavić)

Općinsko vijeće Općine Tisno na današnjoj sjednici jednoglasno je donijelo odluku o raspisivanju javnog natječaja za prodaju nekretnina unutar obuhvata Turističko ugostiteljske zone Prisliga-Jazina radi izgradnje turističko-ugostiteljskih sadržaja, hotela i vila sa popratnim sadržajima.

Općina je 64.000 četvornih metara zemljišta za Turističku zonu dobila od Hrvatskih šuma (Foto H. Pavić)

Općina je 64.000 četvornih metara zemljišta za Turističku zonu prošle godine dobila od Hrvatskih šuma (Foto H. Pavić)

Iako oko prodaje već duže vrijeme traju prijepori, prijedlog  Odluke o raspisivanju javnog natječaja za prodaju nekretnina unutar obuhvata Turističko ugostiteljske zone Prisliga-Jazina u Tisnom radi izgradnje turističko-ugostiteljskih sadržaja, hotela i vila sa popratnim sadržajima, koju je pred Općinsko vijeće stavio načelnik Ivan Klarin (SDP), prihvaćen je jednoglasno.  Ne radi se ni o kakvom konsenzusu u 13-članom vijeću, već su oporbeni vijećnici,  (HDZ, HSS i Hrvatski laburisti) tijekom aktualnog sata napustili sjednicu. Odluku o prodaji Turističke zone Prisliga-Jazina, kao i ostalih 46 točaka dnevnog reda, jednoglasno je donijelo sedmero vijećnika vladajuće koalicije (SDP-HNS-A-HSS-NL Kristijana Jareba).

– Žalosno je da neki izbjegavaju odgovornost odlučivanja o stvari ovako važnoj za život budućih generacija u Tisnom i Općini Tisno. Najprije su lobiranjem pred sjednicu pokušali iznuditi odgodu donošenja odluke, a onda su na samoj sjednici inscenirali sukob, nadajući da neće biti kvoruma – rekao nam je Klarin.

Na neobvezujući javni natječaj za gradnju turističkog kompleksa u Tisnom već su javila tri ponuditelja, britansko-indijska kompanija, jedan ruski konzorcij i jedan austrijsko–njemački. Iako je početna zamisao bila da se investitorima ponudi pravo građenja na općinskom zemljištu, potencijalni investitori su inzistirali na prodaji, odnosno kupnji. Temeljem današnje odluke Općinskog vijeća Općina će  u roku od 15 dana raspisati obvezujući javni natječaj za prodaju zemljišta i gradnju kompleksa. Natječaj će biti otvoren 45 dana nakon čega će povjerenstvo Općine Tisno izabrati najpovoljnijeg ponuđača. Procijenjena vrijednost zemljišta je četiri milijuna eura, a vrijednost investicije čak 90 milijuna eura.

Na mjestu buduće Turističke zone trenutno ehzistira oronuli autokamp (Foto: H. Pavić)

Na mjestu budućih hotela i vila trenutno egzistira oronuli autokamp (Foto: H. Pavić)

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI