Neovisni novinarski portal
6.3.2021.
UKRATKO

Od petka, Ratko Čačić na slobodi

Od petka Radimir Čačić je slobodan. Odluka je to Povjerenstva za uvjetni otpust kojemu je Čačić podnio zahtjev za puštanje na slobodu nakon odslužene polovine kazne, ravnih 12 mjeseci.

Od petka Radimir Čačić je slobodan. Odluka je to Povjerenstva za uvjetni otpust kojemu je Čačić podnio zahtjev za puštanje na slobodu nakon odslužene polovine kazne, ravnih 12 mjeseci.

Bivši HNS-ov čelnik, bivši prvi potpredsjednik u Milanovićevoj vladi, osuđen je na zatvorsku kaznu zbog prometne nesreće koju je skrivio u Mađarskoj, a čije su posljedice dvoje tragično preminulih mađarskih državljana. Povjerenstvo je prihvatilo zahtjev za prijevremenim puštanjem iz zatvora u pulskoj Valturi, gdje je Čačić tijekom dugih zatvorskih dana vrijeme znao kratiti – golfom.

Čačićevi “reformisti” pripremaju mu doček dobrodošlice i nestrpljivo čekaju strategiju za ulazak u političku utakmicu za koju su program već spremili. Dosad su okupili respektabilnih dvije tisuće članova. Najavljuje se da će stranka biti osnovana u rujnu, a tada se očekuje i značajniji val pristupanja tzv. reformsitima, među kojima bi, po naravi stvari, moglo biti još “narodnjačkih” disidenata.

Za čelnicu HNS-a Čačićev izlazak na slobodu nije vijest koja bi se posebno reflektirala na ovu stranku, jer, kako kaže Vesna Pusić, “on je bio politički vrlo aktivan i dok je bio u zatvoru, pa, dakle, ne vidim da će to biti neka promjena”.

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI