Neovisni novinarski portal
7.3.2021.
UKRATKO
NCP primljen u prestižni odbor Superyacht Refit Group

NCP primljen u prestižni odbor Superyacht Refit Group

 

Krajem prošlog tjedna tvrtka NCP Remontno Brodogradilište Šibenik primljena je kao 11. članica u prestižni odbor Superyacht Refit Group koji djeluje pri međunarodnom vijeću udruženja maritimne industrije ICOMIA (The International Council of Marine Industry Association)i kojeg čine najuglednija svjetska remontna brodogradilišta za megajahte.

Foto NCP primljen u prestižni odbor Superyacht Refit Group

Nakon 9-mjesečne procedure, analize poslovnih procesa, te posjeta delegacije šibenskom NCP-u radi inspekcijske provjere, ICOMIA je dala pozitivno mišljenje i odobrila ulazak ove hrvatske tvrtke u odbor vodećih svjetskih imena remontne brodogradnje za najluksuznije jahte, stoji u priopćenju ICOMIA koje medijima prenosi Jana Gaćina iz NCP-a.

NCP, kao važan gospodarski subjekt i odredište za remont trebao bi odigrati snažnu ulogu u budućim aktivnostima Superyacht Refit Grupe i osigurati joj ostanak na čelu zastupanja vodećih remontnih brodogradilišta za popravke i održavanje megajahti, izjavio je Tony Rice, glavni tajnik ICOMIA.

Iz NCP-a poručuju kako su počašćeni primanjem u odbor. “Svakom potencijalnom klijentu – vlasniku megajahte, naše članstvo u ovom povjerenstvu označava garanciju kvalitete i najviši mogući standard usluge, a prepoznatljiv znak ICOMIA Superyacht Refit Grupe koji će od danas stajati uz ime NCP-a sigurnost da će pružena usluga biti na nivou najelitnijih svjetskih brodogradilišta za remont megajahti.”

NCP Remontno Brodogradilište Šibenik koje se privatiziralo krajem 2004. i ovim se putem dokazalo kao tržišni lider za remont jahti i brodova do 90 m na istočnoj obali Jadrana s mogućnostima novogradnje brodova do 60 metara. Nastojanja NCP-a u posljednjih 10 godina da na međunarodnoj razini afirmira rastuću infrastrukturu i usluge za megajahte u Hrvatskoj ovim se dobile i formalno širi značaj, jer će putem članstva NCP moći snažnije artikulirati zahtjeve i ograničenja razvoja tržišta.

Članstvu NCP-a u ICOMIA Superyacht Refit Grupi prethodile su preporuke renomiranih svjetskih tvrtki za tehnički management i predstavnika vlasnika megajahti, koji su redom izrazili svoje zadovoljstvo iskustvom s NCP-om.  U ICOMIA su bili posebno iznenađeni radnim kapacitetima, te enormnim potencijalom prostora i infrastrukture, jer uz dokazanu stručnost NCP raspolaže velikom motornom ispitnom stanicom, te rijetkim strojevima za reparaturu i izradu brodskih djelova velikih formata koji se više ne proizvode a koriste se na tržištu.

Uz ispunjavanje zahtjevnih kriterija, uvažavalo se i mišljenje dosadašnjih članica u koje se ubrajaju talijanski Amico & Co, španjolske Astilleros de Mallorca, Marina Barcelona 92 i Pinmar, njemačke Blohm + Voss Repair i Nobiskrug GmbH, francuske Compositeworks, Monaco Marine i Palumbo Marseille Superyacht ITM, te američko remontno brodogradilište Rybovich.

 Superyacht Refit Grupa kao sinonim vrhunske kvalitete svjetskih brodogradilišta za remont, popravake i održavanje megajahti, djeluje na globalnom unapređenju kvalitete održavanja jahti, slijedeći profesionalne standarde i praksu brige za okoliš u industriji. Članovi ICOMIA Superyacht Refit Grupe posluju u skladu s jedinstvenim Kodeksom koji vlasnicima megajahti ulijeva pouzdanje i olakšava brige vezane za rukovođenje remontom njihovih megajahti i konačnu kvalitetu izvedenih radova. Tvrtke članice također potpisuju sa svojim klijentima standardizirani ugovor koji su razvili istaknuti međunarodni odvjetnici za pomorsko pravo.

Sustav upravljanja kvalitetom u NCP-u usklađen je 2011. s međunarodnom normom ISO 9001-2008 izdanoj od strane certifikacijskih kuća Bureau Veritas i Hrvatskog registra brodova, a ista je nedavno u NCP-u recertificirana za sljedeće 3 godine.


VEZANE VIJESTI