Neovisni novinarski portal
25.2.2021.
GOSPODARSTVO
Nakon Banja, Grad Šibenik kreće u uređenje plaže Rezalište

Nakon Banja, Grad Šibenik kreće u uređenje plaže Rezalište

Grad Šibenik je pokrenuo proceduru koja će u konačnici rezultirati uređenjem najveće plaže na području Šibenika – plaže Brodarica koja je u javnosti poznatija kao Rezalište, a slijedom ovog projekta, uslijedit će i uređenje susjedne plaže službenog naziva – Podsolarsko. Najavio je to dogradonačelnik Šibenika Danijel Mileta ističući kako su u Gradskoj upravi svjesni potrebe za uređenim kupališnim prostorom. Nakon što je u uređenje gradske plaže(ice) Banj utrošeno preko 12,5 milijuna kuna, napokon je došao red da se urede i ostale plaže koje teritorijalno pripadaju Šibeniku. S obzirom da je Rezalište najveći kupališni prostor, a trenutačno je u najgorem stanju, posve je opravdano okretanje Rezalištu koje u turističkom smislu ima ogromni potencijal.

snimila: J.Klisović

Inače, Grad Šibenik je ove godine za uređenje svih plaža dobio 1,5 milijun kuna, a sredstva su podijeljenja Mjesnim odborima koji su odredili u koje će namjene on biti utrošen. U pravilu su se  s dobijenim novcem uređivale i dotjerivale plaže, sanirali mini zahvati na rivama i slično. MO Brodarica-Krapanj pripalo je s te osnove 150 tisuća kuna.

Plaža Rezalište nastala je „na divlje“ nasipanjem nasipa u dužini od oko 400 metara. Problematično je , međutim to što taj nasuti dio nije ucrtan u katastar što je prva prepreka koju treba preskočiti, odnosno srediti kako bi se uopće krenulo s daljnjom procedurom, upoznaje nas sa aktualnim stanjem Rezališta dogradonačelnik Mileta. To je ujedno i razlog zašto se do sada nije krenulo s ovim projektom.

Zapelo je i kod određivanja granice pomorskog dobra što je još jedan u nizu poslova koji se prioritetno treba odraditi, navode Tihomir Paškov i Ljiljana Giljanović iz Gradske uprave.

snimila: J.K.

Paralelno sa ovim projektom radit će se i na prostoru Podsolarsko čiji je obalni dio javno pomorsko dobro naslonjeno na teren Zagrebmontaže. Kad se riješi upis u katastraske knjige i odredi granica pomorskog dobra, uslijedit će izrada Idejnog rješenja, potom će se ishodovati lokacijska dozvola nakon čega slijedi onaj najljepši dio posla-osmišljavanje budućeg izgleda i sadržaja.

Iza plažnog prostora, na potezu prema magistralnoj prometnici nalaze se parcele koje su u privatnom vlasništvu i one se već rješavaju. Trenutačno je taj atraktivni dio obale zapušten obrastao u visoku travu.

 

plaža Rezalište

plaža Rezalište

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI