Neovisni novinarski portal
22.6.2021.
UKRATKO

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić u HRT-ovoj emisiji Nedjeljom u 2:
Nije bilo nikakve zloporabe policije!

Nikakve zloporabe policije nije bilo, nema ni u jednom segmentu ništa što bi ukazivalo na nezakonite radnje, bio je decidiran u izjavi kod Aleksandra Stankovića, u HRT-ovoj emisiji Nedjeljom u 2, ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić. No, ostalo je nejasno je li Slavko Linić ipak bio u obradi, ali zakonito… Linić je, kaže, najprije rekao da je bio prisluškivan od nekih službi, pa onda da je bio nadziran od policije, a sve se to može vrlo jednostavno provjeriti. Ocijenio je kako je bivši ministar financija iznio brojne optužujuće navode protiv premijera bez ikakvih argumenata i dokaza. Zbog svega što se dogodilo, Ostojić drži da Slavku Liniću više nije mjesto u SDP-u .

Članovi stranke obnračun Linića s premijerom Zoranom Milanovićem doživljavaju vrlo emotivno, nitko na to nije mogao ostati imun, jer Linić je bio jedna od ikona SDP-a, veliki borac, i stoga je ovakav istup, za koji drži da se trebao odigrati unutar stranke, a ne putem medija, razočaravajući za sve one koji SDP-u daju glas. Za Ostojića je dvojbeno i zašto Linić, ako je već neko vrijeme sve to znao, nije ranije izašao s tim. Ali, naravno, ako DORH izda nalog za provjeru, svaki navod se treba istražiti i utvrditi istina, bez obzira o kome se radilo i kakvu fukciju taj obnašao.

Ostojić demantira da je ikad pred ministrima premijer govorio kako Linića treba uhapsiti, ali je na sastanku detaljno obrazložio zašto Linić više neće biti ministar financija. Danas, poslije svega, u ovom Linićevom istupu prepoznaje visoku dozu ogorčenosti, i njegove optužbe na račun premijera smatra nekom vrstom iznošenja “naknadne pameti”. Zašto nije reagirao prije, jer obveza svakog građanina je prijaviti kazneno djelo za koje ima određene sumnje ili saznanja.

Milanovićevog brata Krešimira poznaje, ali od njega nikad nije zatražio nikakvu uslugu. Dodjelu HBOR-ovog kredita premijerovu bratu, odnosno njegovoj bivšoj supruzi, relativizira komentarom da je za kredit Milanović navodno saznao preko prijateljice šogorice, i pita se kako bi uopće premijer znao za takav kredit. Odbio je odgovarati na dodatna pitanja vezana za Milanovićeva brata, pitajući se zar je Krešo Milanović tema emisije. No, demantirao je glasine kako je Milanović upozoravao ministre na svoga brata.

Ako je suditi po onome što je u emisiji Ace Stankovića kazao Ostojić, u srijedu će se Predsjedništvo SDP-a baviti porazom na izborima za EU parlament, a ne Slavkom Linićem(?!) -Nije bitan nastup nekog tko je bivši ministar, nekoga tko se sada sjetio da je Milanović autokrat- veli Ranko Ostojić,  pokušavajući bagatelizirati odjeke Linićeva “velikog praska”. A što se poraza na EU-izborima tiče, nije prvi put da ih SDP gubi, kaže. Pitanje je samo jesu li birači glasali za eurozastupnike ili iskazivali nezadovoljstvo radom Vlade, što ne bi bilo dobro. Jer, euroizbori, koliko god nisu mjerilo za parlamentarne, jesu ozbiljno upozorenje. Problem je, smatra ministar, što reforme koje Vlada provodi ne dopiru do građana.

Komentirajući poziciju eurozastupnika Tonina Picule, nije krio neku vrst revolta njegovim ponašanjem, napose nakon izbora kada je dao veliki  broj intervjua, a bilo bi bolje, kritički će, da je tu energiju trošio prije izbora na što veći broj glasova birača.- On je moj friend, ali ne prihvaćam način da iz osigurane fotelje kritiziraš, a mogao si napraviti puno više- poručio je prijatelju Ostojić.

Situaciju na poplavljenom području ocijenio je lošom, jer ” nakon bitke protiv nadiranja vode, tek sada vidimo tisuće uništenih kuća i domaćinstava”, rekao je Ostojić. Ministar unutarnjih poslova smatra da je puno toga napravljeno tijekom protekla dva tjedna, ali će unatoč tome proći još jako dugo vremena dok ljudi tamo počnu normalno živjeti.


VEZANE VIJESTI