Neovisni novinarski portal
26.2.2021.
Sport
JK Val moli potporu za putovanje dvojice mladih jedriličara na EU prvenstvo u Norveškoj

JK Val moli potporu za putovanje dvojice mladih jedriličara na EU prvenstvo u Norveškoj

val_1

– Dvojica naših mladih jedriličara, Marin Desabota (17 godina) i Marko Smolić (16 godina) izborili su reprezentativni status i pravo nastupa na Europskom prvenstvu u klasi Laser 4.7, koje će se održati krajem srpnja u Mossu (Norveška). Put u daleku Norvešku  (oko 2500km) koja je najskuplja Europska zemlja predstavlja velik zalogaj za naš klub, ali ne želimo prihvatiti da naši jedriličari nakon izvanredne sezone ne sudjeluju na Europskom prvenstvu zbog nedostatka sredstava.  Troškove puta i boravka za jednog trenera, dva natjecatelja, kombi vozilo, prikolicu, gumenjak i dvije jedrilice procjenjujemo na oko 30.000kn. Pokrenuli smo akciju prikupljanja sredstava potrebnih za financiranje odlaska naših dvoje mladih jedriličara i njihovog trenera na Europsko prvenstvo u Norvešku. Molimo Vas da se i Vi priključite ovoj akciji svojim doprinosom – poziva Marin Paić, dr.med., predsjednik JK Val Šibenik.

Svaki i najmanji novčani prilog biti će nam od velike pomoći u ostvarivanju konačnog cilja, kaže dr. Paić, a to je sudjelovanja ova dva naša jedriličara na Europskom prvenstvu, uz napomenu kako su  zaslužili na regatnim poljima ove sezone, te je red pomoći im da ostvare njihov san.
– JK.Val Šibenik postoji od 1928. godine i jedan je od najstarijih sportskih klubova u Šibeniku. Ponosni smo na tako dugu tradiciju i brojne sportske uspjehe koje su postizali Šibenčani generacijama odrastajući u klubu uz jedra i more. Danas J.K.Val ima oko 200 aktivnih članova koji su, na čelu s Upravom kluba, svi od reda volonteri. U klubu radi škola jedrenja za djecu te natjecateljski pogon u kojem se aktivno jedrenjem bavi oko 50-tak mladih jedriličara uzrasta od 7 do 18 godina starosti. Uz to u klubu također postoje i brodomodelarska te sekcija krstaša. Osim razvoja jedriličarskog sporta, u klubu posebnu pažnju pridajemo zaštiti okoliša. Osim skromnih sredstava iz gradskog proračuna, klub izuzetno teško dolazi do sredstava za normalan rad zbog trajnog nedostatka sponzora u Šibeniku. Sponzora  zainteresiranih za morske-vodene sportove, pa tako i jedrenje u Šibeniku gotovo i nema – napominje predsjednik kluba.
– U klub nam stalno dolazi mnoštvo djece koja se žele baviti jedriličarskim sportom, te nam nedostaje jedrilica i opreme. Uvjeti u kojima klub radi u dotrajaloj baraci u Docu su potpuno neprikladni za rad s djecom, ali bolje nemamo pa se snalazimo kako znamo.Usprkos svemu, naši mladi jedriličari postižu sjajne rezultate na regatnim poljima i JK Val spada među rezultatski najuspješnije klubove u Hrvatskoj – zaključuje dr. Marin Paić.
Svi koji žele i mogu pomoći dvojici uspješnih mladih Šibenčana da otputuju na Europsko prvenstvo mogu se javiti  na klupsku mail-adresu  jk-val-sibenik@net.hr ili na telefone  385 22 219-176  i 098 337773, uz iskrene zahvale, poručuju iz kluba.

VEZANE VIJESTI