Neovisni novinarski portal
21.6.2021.
GOSPODARSTVO
HSM povodom najave otpuštanja u TPP-u: ‘Branimir Lepur pušta probne balone’

HSM povodom najave otpuštanja u TPP-u:
‘Branimir Lepur pušta probne balone’

 Iz TLM-ove Tvornice prešanih proizvoda stižu najave o otpuštanju radnika. Od 143 radnika višak bi moglo biti njih 60. Međutim, u Hrvatskom sindikatu metalaca nadaju se da je riječ o ‘puštanju probnih balončića’ i da će namjere novog predsjednika Uprave osujetiti.  ZM Elemes - potpisivanje kolektivnog ugovora (Foto H. Pavić) 057

– Najnovije vijesti koje stižu iz TLM-ove Presaonice, na žalost, nisu dobre. Nisu dobre zbog toga što nova je Uprava u liku i djelu Branimira Lepura, gospodina koji je u prvim kontaktima sa sindikatima i rukovodstvom u Presaonici rekao da je jedini razlog lošeg stanja u tvrtci broj zaposlenika i da je izlaz iz tog stanja da se prepolovi broj radnika. To nitko razuman ne može prihvatiti pa ne prihvaćamo ni mi – rekao nam je predsjednik HSM-a Zdravko Burazer.

– Ali pošto gospodin Lepur još uvijek službeno nije postao predsjednik Uprave TPP-a, držimo da su te njegove izjave možda puštanje probnih balončića – rekao je Burazer.

Ovaj sindikat je od Lepura već zatražio dokumentaciju poslovanja od privatizacije do danas, kako bi se utvrdilo koliki su dio obveza iz kupoprodajnog ugovora vlasnici ispunili.

– Kad nam se ti podaci dostave, onda će HSM putem institucija hrvatske države zatražiti prosto da se ocijeni zašto se nisu ispunile obveze. Zatražit će da se sankcioniraju oni koji te obveze nisu izvršili – rekao je Burazer.

Trenutno je vlasnik TPP-a tvrtka Euris, odnosno Pejčinovski, koji je presaonicu preuzeo prije nekoliko mjeseci.

– To ga, nažalost, ne može opravdati. Kada je dolazio osobno sam ga pitao gospodine jeli svjestan svih obveza koje mora preuzeti. ‘Da u potpunosti sam svjestan, u potpunosti smo ih sagledali, razradili, napravili planove’, tako je odgovorio. Prema tome, preuzeli su obveze i tražimo da ih on i njegova ekipa ispune. Jedino tako možemo pričati, a sve ostalo su nekakva nagađanja – rekao je Burazer.

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI