Neovisni novinarski portal
22.6.2021.
POLITIKA
Glavni odbor SDP-a tajnim glasovanjem izbacio Linića iz SDP-a

Glavni odbor SDP-a tajnim glasovanjem izbacio Linića iz SDP-a

Slavko Linić, bivši ministar financija, izbačen je iz SDP-a. Odluku je, nakon maratonske cjelodnevne sjednice, donio Glavni odbor stranke, tajnim glasovanjem koje je predložio predsjednik Zoran Milanović. Za izbacivanje Linića glasovalo je 50, od 98 prisutnih članova Glavnog odbora, protiv ih je bilo 47, a jedan je ostao suzdržan.

slavko linićSlavko Linić, bivši ministar financija, izbačen je iz SDP-a. Odluku je, nakon maratonske cjelodnevne sjednice, donio Glavni odbor stranke, tajnim glasovanjem koje je predložio predsjednik Zoran Milanović. Za izbacivanje Linića glasovalo je 50, od 98 prisutnih članova Glavnog odbora, protiv ih je bilo 47, a jedan je ostao suzdržan.

SDP je, dakle, sudbina Slavka Linića, jednog od stranačkih veterana iza kojega je 25 godina vjernosti stranci, potpuno podijelila. Kako će SDP, ovako raskoljen, dalje, tek će se vidjeti. Što se Slavka Linića tiče, nakon sastanka je kazao da i dalje ostaje uz SDP, a priče koje su se pojavile kako osniva novu stranku, nazvao je glupostima Zorana Milanovića.

Nakon sjednice Glavnog odbora, njegov predsjednik Josip Leko, ocijenio je da se  sve odvijalo u atmosferi vrhunske demokracije u kojoj su članovi iznosili svoja mišljenja i opredjeljenja bez ikakvog straha i opterećenja. A o posljedicama koje po stranku mogu nastati nakon isključivanja Slavka Linića iz SDP-a, raspravljat će se na novoj sjednici Glavnog odbora koja bi trebala biti uskoro.

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI