Neovisni novinarski portal
19.4.2024.
POLITIKA
Dr. Ivo Josipović: Raskol u SDP-u je unutarstranačka stvar, ali unutarstranačka stvar nisu kriza i recesija

Dr. Ivo Josipović:
Raskol u SDP-u je unutarstranačka stvar, ali unutarstranačka stvar nisu kriza i recesija

Tvrđava sv. Mihovil - otvaranje ljetne pozornice (27)

Krizu u SDP-u komentirali su nakon otvaranja ljetne pozornice tvrđave sv. Mihovila u Šibeniku i predsjednik RH dr. Ivo Josipović i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko. Josipović je nevoljko rekao par riječi o ‘unutarstrančkim problemima’, a Karamarko je još jednom istaknuo kako je vrijeme za prijevremene izbore.

– Riječ je o unutarstranačkoj stvari i kao što nisam tijek rasprava komentirao neću komentirati ni sada. To je unutarstranačka stvar, ali nije unutarstranačka stvar kriza, recesija, nedostatak stranih investicija, novih radnih mjesta… Prema tome, fokus s unutarstranačkih problema, sve stranke pa i vladajuća stranka moraju preusmjeriti prema tim problemima – rekao je predsjednik dr. Ivo Josipović na pitanja novinare o raskolu u SDP-u.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko bio je rječitiji i još jednom je zatražio prijevremene izbore. – SDP i koalicija nas već tjednima maltretiraju svojim nesporazumima. Izbijaju na površinu njihove afere, a ta teorija koju čitavo vrijeme pokušavaju marketinški prodati, mi smo dobri, oni su loši, podzemlje, sistem držte lopova, očito je pala u vodu. Ono što je najžalosnije, ulažu velike napore, ogromnu energiju u međusobne sukobe. Da su toliko energije ulagali u pronalazak pravih kadrova, pravih rješenja i programa za izlazak iz problema, bilo bi puno bole. Žalosno. Ovo je stranka koje nije zrela, koja nije dostojna voditi državu. I mi pozivamo i tražimo prijevremene izbore. Teško mi je komentirati prilike u drugoj stranci. Ne bi me uopće bilo briga i volio bih da se oporave što prije, ali to je stranka koja u ovom momentu vodi državu. Predsjednik te stranke je i premijer ove države. Vrlo neuspješna vlada, vrlo  neuspješan premijer. Ja sam davno najavljivao i pričao o nekakvim katarzama koje smo mi prošli, a oni još uvijek nisu. Vidjet ćete što će sve još isplivati nakon ovog raskola. Ovo vlada nije dostojna voditi državu u ovoj situaciji – komentirao je Tomislav Karamarko.

Tvrđava sv. Mihovil - otvaranje ljetne pozornice (11)

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI