Neovisni novinarski portal
6.3.2021.
POLITIKA
Dan Grada: Trojica hrvatskih generala od danas su počasni građani Knina

Dan Grada:
Trojica hrvatskih generala od danas su počasni građani Knina

Svečana sjednica Gradskog vijeća Knina 124Na svečanoj sjednici kninskog Gradskog vijeća povodom Dana Grada i blagdana sv. Ante održanoj na kninskoj tvrđavi počasnim građanima Knina proglašena su tri umirovljena hrvatska generala: Ante Gotovina, Mladen Markač i Ivan Čermak.

–  Drago mi je što sam danas ovdje uoči Dana Grada Knina i blagdana njegovog zaštitnika sv. Ante. Ove povelje su iskaz poštovanja i našoj braći koja više nisu s nama i našim suborcima koji na sebi nose trajni biljeg Domovinskog rata. Pobjeda u Domovinskom ratu bila je pretpostavka i ostala je čvrst temelj na kojem smo izgradili demokratsku državu za sve njezine ljude u zajednici europskih naroda u članstvu NATO saveza. Ponosan sam na to razdoblje u povijesti. Generacije koje rastu duguju zahvalnost onome vremenu i njegovim ljudima. Naša misija je danas zajedništvo i rad za dobrobit naših obitelji, naših gradova i naše domovine – rekao je u svojoj zahvali general Gotovina.

– Hvala vam što ste nas nagradili ovom prestižnom nagradom. To je zasigurno čast, ali i obveza. Prvi puta ovdje u Kninu želim se
zahvaliti svim građanima koji su bili uz hrvatske generale, bezrezervno ih podržavali i vjerovali u njihovu nevinost – zahvalio je Markač na povelji, ali i potpori Kninjana za vrijeme njegova haškog sužanjstva.

General Čermak nije došao na svečanu sjednicu, pa je njegovu povelju u njegovo ime preuzeo Mladen Markač.Svečana sjednica Gradskog vijeća Knina 094
Nagradu Grada Knina dobio je bivši Vladin povjerenik za Knin Petar Pašić za osobite uspjehe u uspostavi civilne vlasti, razvoju društvenih odnosa i stvaranju dobrih međunacionalnih odnosa na području grada Knina nakon VRO “Oluja”. Nagrada Grada Knina uručena je i Matei Jelić za postignute iznimne rezultate u taekwondo sportu i promidžbi grada Knina širom Europe i svijeta. Grb Grada Knina dobio je Davor Jašek za zasluge u unaprijeđenju glazbene kulture na području grada Knina. Plakete Grada Komunalnom poduzeću, Ekološkoj udruzi, ŠRD Krka i Agrotradeu. Plakete Grada Knina dobili su kninsko Komunalno poduzeće za osobite uspjehe u upravljanju i održavanju te unaprijeđenju komunalnih djelatnosti, a posebno vodoopskrbnog i kanalizacijskog sustava na području grada Knina, Ekološka udruga Krka za osobite uspjehe u zaštiti okoliša i podizanja razine svijesti građana u zaštiti prirode i prirodnih ljepota na području grada Knina, Športsko ribolovno društvo Krka za osobite uspjehe u zaštiti vodotokova i okoliša te zaštiti ribljeg fonda na području grada Knina te Agrotrade d.o.o. za osobite uspjehe u unaprijeđenju gospodarstva i poduzetništva na području grada Knina. Istu nagradu dobili su Anka Maras za 51 put darovanu krv i osobni doprinos darivanju krvi, Željko Tisaj za 66 puta darovanu krv i osobni doprinos darivanju krvi, zatim dugogodišnji radnik Komunalnog poduzeća Krešo Ćaćić za osobite uspjehe u očuvanju i radu vodoopskrbnog sustava grada Knina te časna sestra Ivana Oltran za osobite uspjehe u razvoju društvenih odnosa i samoprijegoran rad s mladima u crkvenom zboru Župe sv. Ante iz Knina.

Svečana sjednica Gradskog vijeća Knina 026 Svečana sjednica Gradskog vijeća Knina 120

Svečana sjednica Gradskog vijeća Knina 087Svečana sjednica Gradskog vijeća Knina 073

 

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI