Neovisni novinarski portal
25.2.2021.
IZDVOJENO
Oblak snimljen 5. svibnja 2014. iznad Mostara (fotografiju ustupio portal strogopovjerljivo.com)

Zašto ovih dana stalno nailazite na pojam ‘HAARP’?

Oblak snimljen 5. svibnja 2014. iznad Mostara (fotografiju ustupio portal strogopovjerljivo.com)

HAARP se povezuje s nedavnim razornim potresima u Čileu, Japanu i Haitiju, a njegovo djelovanje, tvrdi se, može se prepoznati po specifičnim oblacima i svjetlosnim efektima na nebu. Poplave na Balkanu iznova su probudile interes teoretičara i istraživača za ovo postrojenje na Aljasci.

Oblak snimljen 5. svibnja 2014. iznad Mostara (fotografiju ustupio portal strogopovjerljivo.com)

Oblak snimljen 5. svibnja 2014. iznad Mostara (fotografiju ustupio portal strogopovjerljivo.com)

Nije trebalo dugo da se tragične poplave na Balkanu povežu s HAARP-om (High Frenquency Active Auroral Research Program), američkim vojno-istraživačkim postrojenjem, odnosno sustavom antena, smještenim na Aljasci. Tim više što se „ispostava“ HAARP-a, barem su u to uvjereni tamošnji stanovnici, odnedavno nalazi i pored srpskog mjesta Barajevo.

HAARP prati sličan mit kao i američku vojnu bazu Area 51; nedvojbeno je da postoje, no razlog njihova postojanja nije baš najtransparentniji. I dok je u Area 51 pristup civilima najstrože zabranjen, u HAARP-u čak imaju i „dane otvorenih vrata“ te mladim znanstvenicima nude stažiranje. Prije nekoliko mjeseci svi su projekti u HAARP-u,  navodno, privremeno zaustavljeni zbog financijskih dubioza.

A ti projekti, prema tvrdnjama američke vojske, bavili su se uglavnom istraživanjima ionosfere i naprednim načinima komunikacije. To je ona „dobrohotna“ strana HAARP-a, koja se ovih dana kopipejsta iz medija u medij, službeno otklanjajući svaku naznaku sumnje da HAARP ima ikakve veze s poplavama na Balkanu. Istraživači koji preko dvadeset godina kopaju po tajni zvanoj HAARP, poput Nick Begicha i Brooksa Agnewa, dakako, tvrde suprotno: misteriozna instalacija antena – koja je osim na Aljasci, tvrdi se, niknula i u Norveškoj, Australiji, Srbiji… – može remetiti radarske i ostale komunikacije, uništavati satelite, locirati bilo što bilo gdje, utjecati na mentalno zdravlje pojedinca i djelovati na klimu.

Oružje koje ne ostavlja trag

Logika je jednostavna – ako sve to što mu se stavlja “na teret” HAARP teoretski i može učiniti, bilo bi zbilja čudo da se to i ne čini. „Riječ je o savršenom oružju, koje ne ostavlja trag. Gotovo poput bogova, oni koji upravljaju HAARP-om usmjeravaju uragane, isušuju i izgladnjuju velika područja, izazivaju poplave, manipuliraju emocionalnim stanjima ljudi“, bez sumnje u glasu tvrdi dr. Brooks Agnew, fizičar i jedan od najglasnijih u pokušajima „prokazivanja“.

HAARP se povezuje s nedavnim razornim potresima u Čileu, Japanu, Haitiju, a njegovo djelovanje, tvrdi se, može se prepoznati po specifičnim oblacima i svjetlosnim efektima na nebu koji se pojavljuju na pogođenim područjima. O HAARP-u je nedavno raspravljao i EU parlament, koji je tom prilikom donio i deklaraciju o zabrani istraživanja koja mogu utjecati na klimatske promjene. Budući da to tijelo nema nikakve zakonodavne ovlasti, takva rezolucija nije proizvela nikakvu konkretnu reakciju.

Činjenica je da antene HAARP-a mogu svakog trena prema ionosferi poslati snop zračenja od nekoliko milijuna wata, a odgovor na pitanje je li jedan od mogućih i namjernih učinaka poplava na Balkanu ili katastrofalna suša u Kaliforniji s početka devedesetih (kada se sumnja da je prvi put upotrebljeno oružje za manipulaciju klimom), i dalje će ostati u sferi „teorija urote“. Iako je sve više „zviždača“ iz redova američke vojske koji javno tvrde da velike prirodne katastrofe već neko vrijeme uopće nisu „prirodne“…

 

Tags: ,

VEZANE VIJESTI