Neovisni novinarski portal
7.3.2021.
IZDVOJENO
Unatoč kratkotrajnoj kiši, na Krki podijeljeno 1500 porcija graha: Pred kazan stali i turisti

Unatoč kratkotrajnoj kiši, na Krki podijeljeno 1500 porcija graha:
Pred kazan stali i turisti

Podjelom besplatnog graha s kobasicama Međunarodni praznik rada 1. svibnja tradicionalno je proslavljen u Nacionalnom parku Krka.Proslava 1. svibnja na slapovima Krke 272

– Sretan praznik rada želim svim sugrađanima, a posebno onima koji su bez posla, u nadi da će dogodine biti bolje – rekao je šibensko-kninski župan Goran Pauk , domaćin susreta. On je, zajedno sa svojim zamjenicima Tomislavom Vrdoljakom i Zoranom Smolićem, gradonačelnikom Šibenika Željkom Burićem i gradonačelnikom Skradina Nediljkom Dujićem  i njihovim zamjenicima, podijelio 1500 porcija graha.

– Ne znam točan recept i nisam sudjelovao u kuhanju, ali mi je kao i svake godine zadovoljstvo na ovaj način sudjelovati u proslavi, dijeliti porcije i jesti sa sugrađanima – rekao je Pauk.

Ove godine na proslavi nije bilo političkih govora, iako su župan i gradonačelnici bili meta zadirkivanja. ‘Ajde da jednom mene posluži gradonačelnik kojeg cijelu godinu ja služim’, ‘Mmmm, izvrstan grah. Vrijeme je da se ostavite političke kuhinje i uhvatite se ove prave. Bit će nam svima bolje’, samo su neki od upućenih komenatara, koje su gradonačelnik i župan dočekali sa smiješkom.

U Nacionalnom parku Krka okupilo se mnoštvo naroda, ali i turista. Stanovnici Šibensko-kninske županije imali su besplatan ulaz u park, a ulaznice za ostale hrvatske državljane prodavale su se po samo 20 kuna. Barem koliko i domaćih posjetitelja bilo je i stranaca, koji su plaćali redovitu cijenu ulaznice od 90 kuna. Besplatnim grahom počastili su se i mnogi strani gosti. Čak ni kiša, koja je trajala 15-ak minuta, nije pokvarila happening. Zbog loše vremenske prognoze u park je slaviti 1. svibnja došlo manje ljudi nego prijašnjih godina, ali oni koji su došli ipak su uživali. Iako su grah čekali pod kišobranima, nebo se ubrzo razvedrilo i jeli su ga na suncu.

Prema riječima ravnatelja NP Krka Tonča Restovića, prvosvibanjska proslava ove je godine dovela manje posjetitelja nego prijašnjih godina. On smatra da je tomu razlog, kako loša vremenska prognoza, tako i uvođenje povoljnih godišnjih ulaznica za stanovnike županije.

– Mnogi su kupili godišnje ulaznice, u Nacionalni park mogu svaki dan, pa danas nisu htjeli riskirati da se smoče – rekao je Restović.

 

 

 

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI