Neovisni novinarski portal
27.7.2021.
POLITIKA
Stipe Petrina prekinuo sjednicu Županijske Skupštine zbog progona Uskoka: ‘Županija je leglo institucionalno organiziranog kriminala’

Stipe Petrina prekinuo sjednicu Županijske Skupštine zbog progona Uskoka:
‘Županija je leglo institucionalno organiziranog kriminala’

Načelnik Općine Primošten i nezavisni županijski vijećnik Stipe Petrina zajedno sa sedam vijećnika s njegove nezavisne liste u petak je prekinuo sjednicu Skupštine Šibensko-kninske županije. Prekinuo ju je i prije nego je počela.

Sjednica Županijske skupštine Šibensko-kninske županije (4)
– Ova se skupština danas neće održati. Neće se održati iz razloga što je ova županija leglo organiziranog kriminala, institucionalnog. Neće se održati u znak solidarnosti prema žrtvama bezakonja koje provode institucije ove države, od policije Državnog odvjetništva, Uskoka i sudova. Neće se održati u znak solidarnosti s političkim zatvorenikom Markom Franciskovićem. U njegovom slučaju zloupotrebljeni su sudstvo, DORH i policija da se zdrav čovjek zatvori u ludnicu. Vijećnici Nezavise liste odlučili u da se ova sjednica neće održati jer je županija u raljama institucionalno organiziranog kriminala – rekao je sa skupštinske govornice Petrina, ne dopuštajući predsjedniku Skupštine Nediljku Dujiću da preuzme riječ i započne sjednicu.
Neposredan povod ovakvom prosvjedu i prekidu sjedice u istraga Uskoka i DORH-a, te optužni prijedlozi, u kojima se traže novčane kazne u iznosu od po 90.000 kuna za vijećnike NL Stipe Petrine iz Županijske skupštine i Općinskog vijeća iz prošlog mandata Skupštine od 2009. do 2013. godine zbog netransparentnog i nenamijenskog trošenja novca kojeg su od Županije i Općine dobijali za političko djelovanje. Među ostalim, Petrini se na teret stavlja da je novac za političko djelovanje liste koristio za plaćanje tečaja jezika svoj kćeri.
– Posebno me ogorčilo što je u ponedjeljak je moja najmlađa maloljetna kći pozvana na obavijesni razgovor od Uskoka. Kad me višegodišnjim institucionalnim šikaniranjem nisu uspjeli slomiti, sada su se okrenuli na ljude oko mene i obitelj –  rekao je Petrina. On tvrdi je njegova lista novac trošila namjenski i transparentno, odnosno da u svojoj praksi nije napravila ništa što ne rade i ostale stranke i liste.Sjednica Županijske skupštine Šibensko-kninske županije (2)
– Nema tehničkih uvjeta za nastavak rada sjednice. U ovom mandatu ne želim da koristimo ni zaštitare ni policiju. Koristeći svoje legitimno pravo na bunt Nezavisna lista Stipe Petrina tehnički je onemogućila uvjete za nastavak sjednice – rekao je predsjednik Županijske skupštine Nediljko Dujić (HDZ) i sazvao novu sjednicu za ponedjeljak.
Petrina je obećao da će tada dopustiti da se sjednica nrmalno održi. Poručio je da je ovakav njegov prosvjed ujedno i podrška Marku Francikoviću, Željku Peratoviću, Domagoju Margetiću i svim drugim zviždačima protiv kojih je zloupotrebljen državni represivni aparat kako bi ih se ušutkalo.   Sjednica Županijske skupštine Šibensko-kninske županije (3)

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI