Neovisni novinarski portal
27.7.2021.
Sport
Regata u Vodicama: Najbolji laseraši Desabota i Jušić, najbolji optimisti Copić i Frua

Regata u Vodicama:
Najbolji laseraši Desabota i Jušić, najbolji optimisti Copić i Frua

Proteklog vikenda, 17. i 18. svibnja, u Vodicama je JK Tijat u povodu obilježavanja Dana grada organizirao regatu za optimiste i lasere. Sudjelovalo je osam natjecatelja i natjecateljica u klasi Laser 4.7, tri u Laser Radialu i 23 u klasi Optimist.

regata

Sudionici su stigli iz Biograda, Vodica, Šibenika, Primoštena, Trogira i Dubrovnika, a u Vodicama ih je u subotu dočekalo lijepi, tihi dan bez previše sunca. Unatoč takvim uvjetima jedrilo se cijeli dan, a također i u nedjelju koja je bila i sunčana i vjetrovita i valovita.

U Laser Radialu očekivano je pobijedio Marin Desabota, dok je na trećem mjestu završio Martin Petković koji nije jedrio u nedjelju. U Laseru 4.7 Marko Smolić, Juraj Radačić i Hrvoje Svračak su završili kao 2., 3. i 4., a pobijedio je Betinjanac Ante Jušić koji već godinu dana trenira u JK Val. Obje skupine laseraša su odjedrile maksimalan predviđeni broj jedrenja, njih sedam.

Optimisti su uspješno priveli kraju jedan plov manje, a na listi je pobjedničko mjesto zauzeo Roko Copić iz „Vala“. Na 6. mjestu je završio valovac Šimun Vlahov, a najbolja djevojčica je bila Katja Frua koja je u ukupnom plasmanu završila na 9. mjestu, dok su od „Valovih“ natjecatelja još sudjelovali Mihovil Grčić kao 17. plasiran, Marin Bačelić kao 19. te Marko Badžim Bakalović i Marko Palinić koji su završili kao 22. i 23. na osnovu rezultata koje su ostvarili u subotu, jer u nedjelju nisu završili niti jedan plov.

 

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI