Neovisni novinarski portal
18.6.2021.
GOSPODARSTVO
Norveški katamarani zaposlili još 22 radnika

Norveški katamarani zaposlili još 22 radnika

Iz NCP Grupacije javljaju da su nakon provedenog natječaja zaposlili nova 22 radnika. Posao je našlo šest zavarivača, pet brodskih električara, dva električara, tri brodska cjevara, dva brodomontera, dva brodska stolara i dva brodska mehaničara. Trebat će još radnika.

Stižu dobre vijesti iz NCP Grupacije. Javljaju da su nakon provedenog natječaja zaposlili 22 nova radnika. Posao je našlo šest zavarivača, pet brodskih električara, dva električara, tri brodska cjevara, dva brodomontera, dva brodska stolara i dva brodska mehaničara. Zbog novih ugovora i povećanih narudžbi najavljuju da će trebati i još novih radnika.Katamarani

– Novozaposleni radnici angažirani su zbog povećanog obujma posla, te radi pomlađivanja kadra. U već uhodanoj serijskoj proizvodnji aluminijskih katamarana za ribogojilišta, koje NCP Grupa isporučuje tijekom posljednje četiri godine za norveškog naručitelja, također je povećana potreba za proizvodnim zanimanjima. Većina novozaposlenih je iz Šibenika i okolice. Izvjesno je da će NCP koji trenutno zapošljava 230 djelatnika, nakon ugovaranja novih poslova za koje su pregovori u tijeku, otvoriti i nova radna mjesta – javljaju iz Uprave NCP-a.

Krajem 2013. godine je uspješno završen proces predstečajne nagodbe u NCP Remontnom Brodogradilištu. Tvrtci je to omogućilo dugoročnu konsolidaciju poslovanja, a već pet mjeseci nakon zaključenja nagodbe, tvrtka novim zapošljavanjem pokazuje oporavak i nastavak pozitivnog poslovanja.

Norvežanima Remont ovih dana isporučuje četiri novoizgrađena broda. Dva su već isporučena, a dva je primopredaja u tijeku. Još dva dodatna katamarana, su fazi završnog opremanja, a daljnja dva u fazi montaže. Sve zajedno, to će biti 30 ovih brodova proizvedenih za Norvešku. NCP ih serijski proizvodi za naručitelja iz ove zemlje već četvrtu godinu za redom, a posao ide  posredstvom CroNoMara, norveške vladine agencije u Hrvatskoj. – Usprkos recesiji koja je posebno zahvatila sektor brodogradnje i remonta brodova u Hrvatskoj i inozemstvu, NCP ulaže velike napore kako bi se prilagodio novim prilikama i pronašao nišu za plasman svojih usluga na tržištu – kažu u NCP-u.

Katamarane proizvode u skladu s usvojenim standardima kvalitete ISO 9001-2008 po kvalifikaciji Bureau Veritas i Hrvatskog registra brodova. Norvežani su najavili i povećanje dosadašnje ugovorene proizvodnje s 10 na 12 plovila godišnje, jer se model Nab Cat 13,75 koji NCP proizvodi u Šibeniku pokazao iznimno uspješan i popularan na skandinavskom tržištu. Osim toga, slijede i ugovoreni poslovi za Ganu, čija će se ribarska flota graditi u Šibeniku. Slijedeće četiri godine Remont će izgraditi 20 ribarskih brodova za ovu afričku zemlju.

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI