Neovisni novinarski portal
28.2.2021.
KULTURA
Malo veliko kvrgavo drvce: Sara Lovrić Caparin diplomirala s odličnim

Malo veliko kvrgavo drvce:
Sara Lovrić Caparin diplomirala s odličnim

Sinoć je u Šibeniku održana praizvedba lutkarske predstave autora Omera Raka.

Sinoć je u Šibeniku održana praizvedba lutkarske predstave autora Omera Raka.

drvce

U državi u kojoj vlada trend kupovanja i prepisivanja diplomskih radova, u kojoj se slavi osrednjost, a kreativnost zatire, sinoć se dogodio jedan mali incident. Sara Lovrić Caparin, kostimografkinja u šibenskom HNK-u, sinoć je dovršila svoj diplomski rad koji će braniti na Kazališnoj akademiji u Pragu. Bez prepisivanja, kopiranja, kopipejstanja, bez potplaćivanja mentora i nimalo kampanjski, Sara je svoj rad jučer postavila na kazališne daske i postala najveća zvijezda lutkarske premijere „Malo veliko kvrgavo drvce“. Scena, kostimi i lutke, sve ono što se jučer dalo vidjeti na pozornici HNK u Šibeniku, bilo je izvanserijski. Baš zbog kreacija Sare Lovrić Caparin, predstavu je bilo užitak gledati, bez obzira uklapate li se u propisanu dobnu skupinu od 4 do 6 godina.

Veliki hrast, mali hrast, vilenjak, vila, divlja svinja, jazavac, djetlić, sunce, mjesec i oblak glavni su likovi ove poučne bajke iz pera Omera Raka, koju je u djelo sproveo redatelj Zoran Mužić. Kazalište prepuno djece uglavnom je uspjelo ostati koncentrirano cijelih sat vremena i dočekati happy end u kojem je, dakako, dobro pobijedilo zlo.

Predstavu su iznijele uglavnom šibenske glumačke snage – Bilić, Klarić, Babačić, Antić, Kunčić i Gović – potpomognute Draganom Veselićem i Mirnom Medaković. „Malo veliko kvrgavo drvce“ idealna je najava za 54. MDF, a u malomišćansku kazališnu povijest ući će i kao prva premijera za koju je čestitke primala nova v.d. ravnateljica Maja Trlaja.

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI