Neovisni novinarski portal
1.3.2021.
POLITIKA
Ante Kulušić uoči izbora: ‘Kamo sreće se Kukuriku vladi pokvario softver za afere, umjesto onog za europske fondove’

Ante Kulušić uoči izbora:
‘Kamo sreće se Kukuriku vladi pokvario softver za afere, umjesto onog za europske fondove’

Na posljednjoj predizbornoj konferenciji za novinare predsjednik šibensko-kninskog Županijskog odbora HDZ-a Ante Kulušić najavio je pobjedu njegove koalicije, te očekuje da će dobiti šest ili sedam od 11 hrvatskih mjesta u Europskom parlamentu.

Na posljednjoj predizbornoj konferenciji za novinare predsjednik šibensko-kninskog Županijskog odbora HDZ-a Ante Kulušić najavio je pobjedu njegove koalicije, te očekuje da će dobiti šest ili sedam od 11 hrvatskih mjesta u Europskom parlamentu. HDZ - Konferencija za novinare 23. svibnja 2014. (Foto H. Pavić) (2)

Na posljedednjoj predizbornoj konferenciji su, uz Kulušića, bili potpredsjednik ŽO HDZ-a i župan Goran Pauk, gradonačelnik Skradina Nediljko Dujić, gradonačelnik Drniša Josip Begonja, te tajnik ŽO HDZ-a i dožupan Tomislav Vrdoljak, ali ne i članica Predsjedništva i kninska gradonačelnica Josipa Rimac, koja je, iako najavljena, hitno otputovala u Zagreb, gdje kao potpredsjednica Crvenog križa radi na ublažavanju posljedica katastrofe u Slavniji.

– HDZ je otkazala sve predizborne skupove i ta sredstva preusmjerila za pomoć poplavljenim područjima. Isto tako i gradovi i općine i Županija su se uključile u pomoć nastradalima – rekao je Kulušić.

– Lista HDZ-a i koalicijskih partnera sastavljena je od najkvalitetnijih ljudi, a to nije samo priča nas i naših partnera, nego i svih nezavisnih analitičara u Hrvatskoj koji su posljednja dva mjeseca govorili o kvaliteti nezavisnih lista. Na listi HDZ-a nema tzv. zečeva koji su prvi na listi, a koji kažu da neće ići u Europski parlament, nego će umjesto njih tamo sjediti netko drugi, ne zna se tko – rekao je Kulušić.
Njihova lista, kaže Kulušić, već ima pet zastupnika koji su bili u Europskom parlamantu i pokazali su kako se boriti za interese Republike Hrvatske. Rekao je i kako je, zahvaljujući HDZ-u, Šibensko-kninska županija dosad iz pretpristupnih fondova ostvarila preko 40 milijuna eura raznih projekata, a da je u najavi još 50 milijuna.

– HDZ na ovim izborima očekuje šest do sedam mandata. Zašto? Jer Kukuriku vlada nije napravila ništa. Kamo sreće da jesu. Nisu izvukli ni kune iz EU fondova. Naprotiv. Trenutno hrvatska država financira Europsku uniju, umjesto da je obrnuto. Ova vlada je na žalost dokazala da su velemajstori samo za stvaranje  afera. Kamo sreće da im se pokvario softver za afere, a ne za ovaj za povlačenje sredstva iz europskih fondova – rekao je Kulušić.

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI