Neovisni novinarski portal
21.6.2021.
POLITIKA
Uskok istražuje Nezavisnu listu Stipe Petrine: ‘Bojim za zdravlje, bojim se za život’

Uskok istražuje Nezavisnu listu Stipe Petrine:
‘Bojim za zdravlje, bojim se za život’

Načelnik Općine Primošten Stipe Petrina i vijećnici šibensko-kninske Županijske skupštine s njegove Nezavisne liste Iris Ukić Kotarac i Alen Mikelin  prozvali su na konferenciji za novinare Policijsku upravu Šibensko-kninsku i Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala za politički progon, koji je, kažu, smišljen u cilju da se ljude s liste zavadi i onemogući ih u radu!

Stipe Petrina žali se na progon Uskoka (Foto H. Pavić) 054

Ustvrdili su kako je Uskok na obavijesni razgovor 15. travnja telefonski pozvano osam vijećnika NL Stipe Petrine, gdje su ih policajci ispitivali o nenamjenskom trošenju novca koje lista, temeljem osam vijećničkih mandata, od Skupštine Šibensko-kninske županije dobija za političko djelovanje. – Zbog takvog progona već sam pretrpio nepopravljive posljedice za moje zdravlje. Podsjećam, u jednom trenutku protiv mene je egzistiralo čak deset takvih optužnica, zbog čega sam postao teški srčani bolesnik. Sve te optužnice, koje su bile zabavne svima osim meni, pale su vodu. Ja se sada opet bojim za svoje zdravlje, bojim se za život, bojim se za ljude oko mene. Bojim se da je ispred nas još jedno razdoblje institucionalnih političkih pritisaka na osobu Stipe Petrine. Kad me nisu mogli slomiti kao pojedinca, sad u se uhvatili kruga ljudi koji je oko mene. Tim više što, neslužbeno dobijam jasne signale da u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj postoje prijetnje mom  integritetu i političkom radu, da se neke osobe neće smiriti dok me ne zatvore. Bojim se i zato se obraćam javnosti – rekao je na konferenciji Stipe Petrina.

Dodao je da nema ništa protiv kontrola, ali da inzitira se to obavlja sukladno sa zakonom.Vijećnica Iris Ukić Kotarac opisala je kako su nju i ostale vijećnike NL Stipe Petrine telefonom pozvali na ispitivanje, bez da su im predočili pisani poziv, niti ih obavijestili zbog čega su tamo, u kojem svojstvu i po čijoj prijavi.  Tek tijekom razgovora ustanovljeno je da je navodno osam članova NL Stipe Petrine protiv njega podnijelo predstavku Šibensko-kninskoj županiji o tome kako nisu dobili novac predviđen za političku promidžbu.

– Riječ je o očitom pokušaju da se nama svali na leđa neprijateljski odnos prema Petrini, da nas se zavadi i da se poremeti rad Nezavisne liste. Ovo je pokušaj da se nas zaplaši u daljnjem političkom djelovanju – rekla je Ukić Kotarac.

Petrina je Uskoku poručio da mu je bolje da se bavi Općinskim i Županijskim sudom u Šibeniku, čije je suce prozvao za sudjelovanje u otimačini.

Stipe Petrina žali se na progon Ukoka (Foto H. Pavić) 047

 

 

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI