Neovisni novinarski portal
28.2.2021.
SCENA
SuperUho: Dolazi i makedonski bend Bernays Propaganda

SuperUho:
Dolazi i makedonski bend Bernays Propaganda

Novi šibenski festival ima svježu objavu – stižu hvaljeni post-rokeri.

bernays

Rasplesani i angažirani makedonski post-punkeri Bernays Propaganda slove za jedan od najpopularnijih novih alternativnih bendova u Makedoniji, koji su u samo pet godina izdali 3 studijska albuma za Moonlee Records („Happiness Machines“, „My Personal Holiday“ i „Zabraneta Planeta“) te odsvirali nekoliko europskih turneja (u 2013. preko 100 koncerata širom Europe), a trenutačno se nalaze na turneji po SAD-u.

Bernays Propaganda donose prepoznatljiv new wave/post-punk zvuk, s jakom plesnom podlogom, čvrstim bubnjanjem i dominantnim “groovy” zvukom basa, na koje se nadograđuju slojevi bučnih i disonantnih gitarskih dionica. Povrh cijele te atmosfere i nasrtaja energije dodajte još malo politički angažiranih tekstova koje proizvodi jedan vrlo izražajni ženski glas i evo oduševljenja. Za sve fanove Gang Of Four, Fugazi i The Ex.

SuperUho festival će biti održan od 3. do 5. kolovoza, a lokacije koncerata još nisu objelodanjene. Cijena festivalske ulaznice iznosi 250 kuna i može se kupiti Dallas Music Shopu i klubu Azimut u Šibeniku, te Dirty Old Shopu i glazbenoj knjižari Rockmark u Zagrebu.

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI