Neovisni novinarski portal
29.3.2024.
SCENA
The Marshmallow Notebooks

Objavljen kompletan program zagrebačkog dijela festivala Žedno uho

The Marshmallow Notebooks

Festival koji će se ovoga ljeta dijelom događati i u Šibeniku, definirao je kompletan glazbeni program koji će biti održan od 21. do 24. svibnja u Zagrebu.

The Marshmallow Notebooks

The Marshmallow Notebooks

Žedno uho, 15. po redu međunarodni festival aktualne glazbe, u suradnji s multimedijalnim institutom Mama pridružit će se recentni hrvatski bendovi i Dj-i u kontekstu ovogodišnjeg artistički nastrojenog programa, tj. Chui, The Marshmallow Noteboks, Le Chocolat Noir, Živa Muzika, i DJ Per Le Cler.

Jubilarno izdanje festivala Žednouhi obilježit će nastupima omiljenih im glazbenih stilova koje su zajedno s publikom otkrili, zavoljeli i poštivali tijekom petnaest godina beskompromisnog rada baziranog isključivo na glazbenoj kvaliteti, avanturističkom duhu, entuzijazmu i eksperimentiranju u potrazi za novim formama i sadržajima.

Potporu jednom od trenutno najkreativnijih free jazz sastava na svijetu – DKV Triju i elektronskom eksperimentatoru Lawrenceu Englishu na samom otvaranju festivala 21. svibnja koje će se održat u dvorani &TD Studenskog centra skladno sadržaju nastupit će Chui – mladi hrvatski trio koji njeguje ponešto drugačiji pristup jazzu. Chui nastupa u sastavu Toni Starešinić – klavijature & elektronika, Vojkan Jocić – sax & elektronika, Janko Novoselić – bubnjevi.

Nakon prvog dana festivala 22. svibnja na kojem će nastupiti njemački pijanist, skladatelj moderne kompozicije – post klasične komorne glazbe Volker Bertelmann – Hauscha i poznati avangardist William Basinski, 23. svibnja u dvorani Jedinstvo nastupit će šaman opojnih pustinjskih RnR ritmova američki bend Wovenhand , a kao predgrupa čast pripada osebujnom krapinskom kantautoru Matiji Habijancu umjetničkog imena The Marshmallow Noteboks.

Iste večeri u klubu Močvara nastupit će Gudrun Gut  – veteranka berlinske elektro-pop scene s kojom će nastupit uživo na elektronskim instrumentima hrvatski inovativni solo izvođač – Le Chocolat Noir koji je kao producent aktivan od 2006. Kombinirajući u svom radu – cold electronicu, electro i synth/wave upakirane u hardverski klupski orjentirani zvuk. Urednik je radio emisije Disco Panonia na Intergalactic FMu iz Haga i rezident DJ ljubljanskog klupskog programa Elektroliza. Također je aktivan u projektu Honored Matres te, uz Zarkoffa, kao član electro-body projekta Florence Foster Fan Club. Kao DJ potpora između nastupa nastupit će DJ Per Ll Cler.

Zadnjeg dana festivala 24. svibnja u klubu Močvara nastupit će Forest Swords engleski producent humane elektronske glazbe koji će dijeliti stage sa elektronskim eksperimentatorom i umjetnikom Benom Frostom. Kao domaća potpora iste večeri nastupit će Živa Muzika.

Ulaznice za sve koncerte koji će se održati na 15. festivalu Žedno uho mogu se kupiti po u Dirty Old Shopu 18 i Rockmark knjižari u Zagrebu.

 

15. ŽEDNO UHO FESTIVAL 21. – 24. svibanj

21.05. &TD – Studentski Centar
LOWRENCE ENGLISH (polukružna &TD dvorana )
DKV Trio (velika &TD dvorana )
CHUI ( polukružna &TD dvorana )

65Kn/80Kn

 

22.05. &TD – Studentski Centar

LAWRENCE ENGLISH (polukružna &TD dvorana )
HAUSCHKA (velika &TD dvorana )
WILLIAM BASINSKI (velika&TD dvorana )

65Kn/80Kn

 

23.05. Mochvara & dvorana Jedinstvo

THE MARSHMALLOW NOTEBOOKS (dvorana Jedinstvo)
WOVENHAND (dvorana Jedinstvo)
GUDRUN GUT (klub Mochvara)
LE CHOCOLAT NOIR (klub Mochvara)

100Kn/120Kn

 

24.05. klub Mochvara

BEN FROST klub Mochvara
FOREST SWORDS klub Mochvara
ŽIVA MUZIKA klub Mochvara

65Kn/80Kn

 

Tags:

VEZANE VIJESTI